dark_1234

Deneyimli
Merhaba, bir sorum olacak: APU laptoplar oyun için ne kadar yeterli? Valorant, Minecraft gibi oyunlar ve basit ekran kayıtları için?

Örnek olarak: Lenovo IdeaPad serisi.

Son düzenleyen: Moderatör:
APU var APU var. Ben Intel ultra 255H işlemcimin Intel Arc 140T ekran kartı ile düşük ayarlarda Battlefield 6, XeSS kökleyerek Silent hill:2 Remake, Cyberpunk 2077 gibi hayvan gibi gereksinimi olan oyunları oynayabiliyorum. Günümüzün AAA olmayan oyunlarını ya da eski AAA oyunları da rahatlıkla oynuyorum. Sizin dediğiniz modellerde büyük ihtimalle Intel Iris olur o da bahsettiğiniz oyunlar için gayet yeterli.

APU var APU var. Ben Intel Ultra 255h işlemcimin Intel Arc 140t ekran kartı ile düşük ayarlarda Battlefield 6, XeSS kökleyerek Silent Hill: 2 remake, Cyberpunk 2077 gibi hayvan gibi gereksinimi olan oyunları oynayabiliyorum. Günümüzün AAA olmayan oyunlarını ya da eski AAA oyunları da rahatlıkla oynuyorum. Sizin dediğiniz modellerde büyük ihtimalle Intel ıris olur o da bahsettiğiniz oyunlar için gayet yeterli.

Hocam peki hemen hemen en azından aynı fiyatlara RTX 2050 bir şey almak mantıklı mı?

Hocam peki hemen hemen yakın fiyatlara Ryzen serisinden APU yerine en körü RTX 2050 serisi bir kartla beraber almak mantıklı olur mu?

APU'da günü kurtarıyoruz ekran kartlıda orta ayarda açma imkanımız (Oyuna göre) değişiklik gösteriyor. Ben 2050 60W ve İşlemcisi iyise onu tercih ederim. Siz bütçenizi ya da laptopları atın ona göre bakalım.