8 saat okula gidiyoruz, akşamda 2 dakika kestireyim diyorum bir bakmışım gece 11 olmuş saat yok yani ders falan çalışılmıyor okulla. Anca yapabilirsem mezuna bırakarak yapabilirim, kendim ders çalışmayı seviyorum ama okulla yürümüyor kesinlikle.
Lisedeki aklım olsa, derhal açığa geçip. Dershaneden çalışmaya başlarım. Kesinlikle okul zaman kaybı, okula gelen tiplerin zaten bir kısmı zorla okula geliyor, geldiği gibide millete terör estiriyor. Dershanede daha böyle bir tip görmedim, amacı olan adamdan zarar görmez.

Lisedeki aklım olsa, derhal açığa geçip. Dershaneden çalışmaya başlarım. Kesinlikle okul zaman kaybı, okula gelen tiplerin zaten bir kısmı zorla okula geliyor, geldiği gibi de millete terör estiriyor. Dershanede daha böyle bir tip görmedim amacı olan adamdan zarar görmez.

Açığa almanın önünü kapattılar maalesef, asla geçemiyorum. Her şeyi denedik ailece ama yok asla kabul etmediler. Mecburen o lanet okula gitmek zorundayız, hocalar bile hiç samimi gelmiyor okulda sanki konuları hızlı hızlı bitirip gitmek istiyorlar gibi hissediyorum.

Açığa almanın önünü kapattılar maalesef, asla geçemiyorum. Her şeyi denedik ailece ama yok asla kabul etmediler. Mecburen o lanet okula gitmek zorundayız, hocalar bile hiç samimi gelmiyor okulda sanki konuları hızlı hızlı bitirip gitmek istiyorlar gibi hissediyorum.
Öyle zaten, bu ülkede adam gibi eğitim istiyorsan o bile paralı, benim ailemin bütçesi olmasa, ben şu an ders çalışma isteğimin, çalışma potansiyelimi farketmeyecektim. Benim gibi böyle ders çalışmayı önceden sevmeyip, sonra adam gibi eğitim alınca seven ve sevecek çok insan var ama, ülkenin durumu malum.

Öyle zaten, bu ülkede adam gibi eğitim istiyorsan o bile paralı, benim ailemin bütçesi olmasa, ben şu an ders çalışma isteğimin, çalışma potansiyelimi fark etmeyecektim. Benim gibi böyle ders çalışmayı önceden sevmeyip, sonra adam gibi eğitim alınca seven ve sevecek çok insan var ama, ülkenin durumu malum.

Benim ailemde yazdırmak istedi bu yıl ama hem okul hem dershane beni zorlar diye düşündüm ikisi yürümez bir arada yani. Mezuna kalınca dershaneye gitmeyi düşünüyorum bende.

Benim ailemde yazdırmak istedi bu yıl ama hem okul hem dershane beni zorlar diye düşündüm ikisi yürümez bir arada yani. Mezuna kalınca dershaneye gitmeyi düşünüyorum bende.
O zamana kadar eğitim sistemi çok değişir, şu anda biliyorsun geçen sene 9.sınıflarla yeni bir düzene geçildi, geçen seneki 9.sınıflar yani şu an ki 10'lar, sen 12 olduğunda 11 olacaklar yani sen eski müfredattan giden son nesil olacaksın. Eğer sen o sene direkt üniye geçemezsen ki mezuna bırakmaktan bahsediyorsun, yeni bir üniversite düzeniyle sınava gireceksin.

O zamana kadar eğitim sistemi çok değişir, şu anda biliyorsun geçen sene 9.sınıflarla yeni bir düzene geçildi, geçen seneki 9.sınıflar yani şu an ki 10'lar, sen 12 olduğunda 11 olacaklar yani sen eski müfredattan giden son nesil olacaksın. Eğer sen o sene direkt üniye geçemezsen ki mezuna bırakmaktan bahsediyorsun, yeni bir üniversite düzeniyle sınava gireceksin.
Mezunlar için ayrı bir değerlendirme olması lazım bence, onların puanları ayrı hesaplanması gerek adil olması için ben öyle düşünüyorum.

Ben bu sene temel atıyorum, benim derslerle ilgili temelim yok ama, sınava gireceğim. Bakalım nasıl sıralama yapacağım sen 12 olduğunda yine benle aynı anda sınava gireceksin. Kısacası benimde senle beraber eski düzenle son şansım.

Ben bu sene temel atıyorum, benim derslerle ilgili temelim yok ama, sınava gireceğim. Bakalım nasıl sıralama yapacağım sen 12' olduğunda yine benimle aynı anda sınava gireceksin. Kısacası benim de senle beraber eski düzenle son şansım.

Son sene en azında hemşirelik veya tıbbi sekreterlik falan gelir mi, paçayı yırtsak en azından. 11'den ümidim yok diyebilirim, 9 ve 10 zaten fazla çalışmadım. Abim hemşire belki bana da yardımcı olabilir.

Son sene en azında hemşirelik veya tıbbi sekreterlik falan gelir mi, paçayı yırtsak en azından. 11'den ümidim yok diyebilirim, 9 ve 10 zaten fazla çalışmadım. Abim hemşire belki bana da yardımcı olabilir.
Temelin yoksa, derhal temel atmak için çalışmaya başla, ve sana bir abi tavsiyesi olarak, son sene çok kötü bir sıralama yapmadığın vakit, direkt nere tutarsa yaz oraya yerleş. Yoksa, bu meb yeni sistemi devreye sokacak. Yeni sistemden ne olabilir diyebilirsin ama, bu ülkeye yeni ne gelirse, eskisini mumla aratıyor seneye bende yapacağım yani, bu sene değil 2026 YKS'den bahsediyorum.