Arkadaşlar sizlere tavsiyem, arabayı satmayı düşünüyorsanız satın. Almayı düşünüyorsanız almayın. Dolara veya faize yatırın en kötü. Çünkü şu an Türkiye'de hem emlak hem araba piyasası balon durumda. O yüzden hiç tavsiye etmiyorum. Al-sat yapılır ancak alayım, ömür boyu kullanayım yapmayın. Zaten kredi faizleri çok yüksek. Normalde böyle bir ortamda araba fiyatlarının ucuz olması lazım ancak malum vergiler sağ olsun. Araba fiyatları cep yakıyor.
Türkiye'de bu zamana kadar ne emlak ne araba piyasasında fiyatların çakıldığını hiç okumadım, görmedim. Dönem dönem esneklik olur yumuşar ama çakılmaz maalesef. Bu iki piyasa da fiyatların yapışkan olduğu piyasalardır. En fazla senelerce sabit kalır, yatay gider, 3 5 aşağısına gider ama maalesef çakılmaz.

Türkiye'de bu zamana kadar ne emlak ne araba piyasasında fiyatların çakıldığını hiç okumadım, görmedim. Dönem dönem esneklik olur yumuşar ama çakılmaz maalesef. Bu iki piyasa da fiyatların yapışkan olduğu piyasalardır. En fazla senelerce sabit kalır, yatay gider, 3 5 aşağısına gider ama maalesef çakılmaz.
Şu an balon durumda ama gerçekten. Sarıyer veya Harbiye gibi yerlerdeki ev fiyatlarına bakabilirsiniz. Dubai'den 500M2 Penthouse almak mı, Harbiye'den deniz manzaralı ortalama daire almak mı sizce? Şu an ikisi benzer bir fiyata sahip. Ancak Dubai'den ev almanın avantajı, size Golden Visa veriyorlar ve bu sayede Dubai'den bir şirket kurup dünya genelinde gelir vergisi olmadan iş yapabilirsiniz. Türkiye'de ise, o evi alana vatandaşlık veriyorlar ancak ülkenin durumu malum. :D Anlatmaya gerek yok bence.

Son düzenleme: