Aracıma yakın zamanda ses iyileştirmesi yapmayı düşünüyorum. Orijinallik bozulsun da istemiyorum. Onun için araştırmalarım sonucunda sokete soket amfiler varmış, bunlardan bir tane alıp 4 kapı hoparlör koaksiyel tarzı (midrange düşünmüyorum.) Geliştirme yapmak istiyorum. Amacım dışarıyı inleteyim yükses ses değil beni içeride tatmin etsin yeterli. Ses net anlaşılır, bozulmayan tarzda olsun. Bütçe esnek. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Aracıma yakın zamanda ses iyileştirmesi yapmayı düşünüyorum. Orijinallik bozulsun da istemiyorum. Onun için araştırmalarım sonucunda sokete soket amfiler varmış, bunlardan bir tane alıp 4 kapı hoparlör koaksiyel tarzı (midrange düşünmüyorum.) Geliştirme yapmak istiyorum. Amacım dışarıyı inleteyim yükses ses değil beni içeride tatmin etsin yeterli. Ses net anlaşılır, bozulmayan tarzda olsun. Bütçe esnek. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Midrange olmadan kaliteli ses alman zor. En son Edison Pro serisi midrangelerim ve yine aynı seriden tweeter'larım vardı, yine aynı marka Edison 5 kanallı amfi ile beslemiştim. O kadar kaliteli bir ses aldım ki Ebru Gündeş yan koltukta söylüyordu, o dereceydi. Ama bunların yanında kaliteli müzik dinlemen için kaliteli kaynağın da olmalı, iyi bir teybin de olmalı. Bluetooth veya aux kullanırsan aklite büyük oranda düşecektir. USB bellekle dinlemek çok çok daha yükseltir. Dosya türü olarak FLAC seçmelisin. Benim bir şarkımın boyutu 35-40 MB civarında. Sıradan MP3'ler 3-6 MB arada büyük fark var. Tabi teybinin FLAC desteklemesi şart. Kenwood bu konuda çok başarılı. Biraz daha kendimden geçerim diyip uzaya çıkartacak bir ortam yaratmak istiyorsan anfinin ardına ses işlemcisi de koyman gerekiyor. Sonu yok yani bu işin )