Merhaba öncelikle. Arabayı üniversiteye giderken aktif olarak kullanıyorum o yüzden herhangi bir bitme olmuyor ama ne zaman 2-3 gün çalıştırmayı bıraksam araba aküyü bitirip duruyor. En sonunda akücü de öneri olarak arabayı vurdurmak için şu Amazon'da falan satılan jump starter almamı önerdi. Aranızda bunlar hakkında bilgili olup öneride bulunabilecek var mı acaba? (Arabada elektrik kaçağı yok ve akü 1 senelik. Bütün kontrollerden geçti onda da sorun yok.) 12 volt 60 ah akünün özellikleri.
Sağlıklı bir araç aküsü bu kadar kısa sürede bitmez, akım çeken bir aksam olabilir. Aracında ekstra bir uygulama var mı? Amfi tarzı bir donanım ya da benzeri bir eklenti olabilir mi? Arka planda akü harcama yapıyor gibi geldi bana. Ek olarak alternatör kontrolü yapıldı mı? Detaylı kontroller sırasında bir detay gözden kaçmış olabilir.
Merhaba öncelikle. Arabayı üniversiteye giderken aktif olarak kullanıyorum o yüzden herhangi bir bitme olmuyor ama ne zaman 2-3 gün çalıştırmayı bıraksam araba aküyü bitirip duruyor. En sonunda akücü de öneri olarak arabayı vurdurmak için şu Amazon'da falan satılan jump starter almamı önerdi. Aranızda bunlar hakkında bilgili olup öneride bulunabilecek var mı acaba? (Arabada elektrik kaçağı yok ve akü 1 senelik. Bütün kontrollerden geçti onda da sorun yok.) 12 volt 60 ah akünün özellikleri.
Eski bir araç kullaniyorsan, yakin zamanda da teyip degisikligi yaptiysan ondan aku bitiyor olabilir, dogru baglanti yapilmamis olabileceginden oturu diyorum.
Araba 2006 model Hyundai getz 1.4 DOHC üstünde şarj lambası falan bulunmuyor ne yazık ki. Ama akü düzgünce şarj oluyor deneme testlerinde taktığımız geçici akü de düzgünce şarj olmuştu. Teyip arabayı ilk aldığımızdan beri aynı şekilde değişmedi. Tek ekstra olarak kamera eklettik ama onunda akım koruması var belli bir değerin altına düşünce elektriği kesip aküyü koruyor. Çözümü bulamadığımız için jump starter bakıyorum sanayi ustaları da şaşkın maalesef.
Akü tarihini arabaya inip kontrol etmem gerekiyor ama aküyü 21.10.2024'te aldık 1 yılını doldurdu. Kamerayı söküp deneyeceğim zaten evin önüne çektim bugün tekrar vurdurup şarj ettikten sonra (yaklaşık olarak 1 saat civarı gezdim düzgünce şarj olsun diye) bakalım gene problem çıkar mı bilmiyorum ama dediğim gibi bir jump starter almayı düşünüyorum uzun ömürlü oldukları için bu arabadan sonraki arabalarımda da kullanma amaçlı.
Üzerinden biraz geçti testlerim sonucu kamera bağlantısı kesilse de akü gene bitti. Sanayiye gidip tekrar kaçak arayacağım eğer kaçak yoksa mecburi akü değişimine gidecek artık. Osrama da baktım ama lastik için zaten kompresörlü makinem olduğundan dolayı düz jump starterlardan birini sipariş verdim yakında gelecek umarım. Amazon güvenimi boşa çıkarmaması dileğiyle en çok tercih edilenlere birini aldım.