Aracımda ince bir iki çizik (derin) ve birkaç tane eski sahibinin ojelediği yerler var. Boyut olarak hepsi 3 santim civarlarında. Bunları düzeltmek için ne yapılmalıdır? Boyacıların fiyatlandırması nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğraf lazım ama renge göre değişir durum. Zor bir renkte duruma göre komple parçayı boyatmak gerekebiliyor. :D Ufak tefekse hiç ellemeye gerek yok pasta cila yap geç.

Ford'un Frozen White rengi. Transit'ten tutun Mondeo'ya bir çok modelinde kullanıldı.

Çelik rötuş. Dolduruculuğu en iyi olanı.

Arabaya göre, boyanın özelliğine göre değişir. Kendi aracımdan örnek vereceksem beyazı için fiyat çok daha uygunken, renk kırmızı ve mavi metalik sedefli tonları olunca katlanıyor.

Sedefli değil düz renk hocam.

Hocaların dediği gibi, boya türü önemli. Metalikse lokal çok tutmaz, sırıtır. O parça komple boyanmalı. Kendim de kum beji renginde araba kullanıyorum, dertli ve sıkıntılı biraz opak olmayan renkler.

Boyam metalik değil sadece biraz soğuk beyaz düz beyaz değil.

İstersen fabrikadan versinler yine %100 tutmaz hocam. :D Kodla verseler de bunun zaman içindeki eskime payı olsun, vernik durumu olsun aynı olmuyor. Dediğim gibi sonuçta sıfır mal değil ve elbet bir gün bunlar olacak. Fotoğrafı atın yorum yapalım ama can sıkmaya gerek yok böyle şeylere.

İstersen fabrikadan versinler yine %100 tutmaz hocam. :D Kodla verseler de bunun zaman içindeki eskime payı olsun, vernik durumu olsun aynı olmuyor. Dediğim gibi sonuçta sıfır mal değil ve elbet bir gün bunlar olacak. Fotoğrafı atın yorum yapalım ama can sıkmaya gerek yok böyle şeylere.

O boyayla başka bir yeri rötuşlayıp vernikleyip pasta cila yaptığım için biliyorum hocam tuttuğunu.

Başarılı rötuştan sonra güzel pasta cila ile renk farkı neredeyse olmaz. Ama lokal olarak işleme girmesin araç, mümkünse bütün ezikler, çizikler için girsin ki parça bazlı olmasın pasta uygulaması. Bu sefer kaput çok iyi oluyor, tavan sırıtıyor gibi.

Buz beyazı denebilir yani. Standart rotuslarda bile güzel performans verir.