İntel_celeron 89

Uzman
Araca sonradan takılmış bir multimedya sistemi var. Android 7.1 sürümünü kullanıyor fakat Play Store üzerinden hiçbir şey indirilemiyor. Ayrıca Google Maps’in sitesine de girmiyor; nedense sayfa açılmıyor. İlginç olan, diğer birçok siteye tarayıcı üzerinden sorunsuz şekilde girebiliyor ama Google Maps veya bazı APK indirmek için girmeye çalıştığım sitelere girmiyor. Bu sorunu daha önce yaşayan veya çözümünü bilen var mı?

Cevap zaten belli sanki. Cihaza yeni Android yükseltmesi bulmaya çalışın. Marka model paylaşabilirseniz bakmaya çalışayım.

1787591847342.webp

Hocam, böyle bir şey sanırsam custom ROM falan diyeceğim de pek mümkün değil sanırsam.

Cihazı yerinden çıkartıp arkasını atma şansınız var mı? Genelde arkada marka etiketi bırakıyorlar. Buradan bir şey bulmak zor.

Biraz zor, maalesef hocam. Nasıl çıktığı hakkında bir fikrim yok ve sanırsam orta taraftaki plastik panel tamamen çıkması gerek. CPU-Z falan indirsem, iş görmez mi?

Araca sonradan takılmış bir multimedya sistemi var. Android 7.1 sürümünü kullanıyor fakat Play Store üzerinden hiçbir şey indirilemiyor. Ayrıca Google Maps’in sitesine de girmiyor; nedense sayfa açılmıyor. İlginç olan, diğer birçok siteye tarayıcı üzerinden sorunsuz şekilde girebiliyor ama Google Maps veya bazı APK indirmek için girmeye çalıştığım sitelere girmiyor. Bu sorunu daha önce yaşayan veya çözümünü bilen var mı?

Rom işi bunlarda kolay değil, atsan da stabil çalışmıyor. Değiştirsen daha mantıklı. Android 13 falan olsun değiştiğinde minimum, veya direkt carplaylilerden al. Zaten şu an Android 9'un da desteği kesiliyor mapstan, rom atsan da kurtarmaz.

ROM işi bunlarda kolay değil, atsan da stabil çalışmıyor. Değiştirsen daha mantıklı. Android 13 falan olsun değiştiğinde minimum, veya direkt carplaylilerden al. Zaten şu an Android 9'un da desteği kesiliyor mapstan, ROM atsan da kurtarmaz.

Hocam herhangi bir harita uygulaması çalışsa yeter ya yok mu hiç?

Cevap zaten belli sanki. Cihaza yeni Android yükseltmesi bulmaya çalışın. Marka model paylaşabilirseniz bakmaya çalışayım.
Alakası yok. Güncel Google Hizmetleri Android 7.1 üzerinde çalışabilir.

Android 5.1 ve Android 6 ile hala güncel Google Play uygulamaları kullanılabilmekte.

Hatta eski Corolla aracımdaki Android 4.4.4 ekranda 2026'nın başlarında aracı satmadan önce son sürüm Google Play Store mevcuttu ve aktif olarak hem uygulama indirebiliyordum hem de Google Haritalara bakabiliyordum.

Sorununuza gelirsek, böyle markası belli olmayan ucuz cihazlarda Google tarafından sağlanan sertifikalardan bazıları veya hiçbiri bulunmadığı için Google servislerini kullanırken cihaz gereken adrese erişemiyor.

Alakası yok. Güncel Google hizmetleri Android 7.1 üzerinde çalışabilir.

Android 5.1 ve Android 6 ile hala güncel Google Play uygulamaları kullanılabilmekte.

Hatta eski Corolla aracımdaki Android 4.4.4 ekranda 2026'nın başlarında aracı satmadan önce son sürüm Google Play Store mevcuttu ve aktif olarak hem uygulama indirebiliyordum hem de Google haritalara bakabiliyordum.

Sorununuza gelirsek, böyle markası belli olmayan ucuz cihazlarda Google tarafından sağlanan sertifikalardan bazıları veya hiçbiri bulunmadığı için Google servislerini kullanırken cihaz gereken adrese erişemiyor.

Bir çözümü var mı hocam bu durumun? Sadece güncel bir harita uygulaması yeterli benim için.

Cihaza yeni Android yükseltmesi bulmaya çalışın.
Bu Android teyplerin (Android Auto değil, dümdüz Tablet Android'i yüklü olanlar) neredeyse hepsi Çin'de aynı fabrikadan markasız olarak çıkarlar ve firmalar kendi markası adı altında satarlar. Bu teypler için ROM yok ki zaten normal ROM yüklemek için gerekli Fastboot ve Recovery paketleri ve evrensel veri yolu bağlantıları bu cihazlarda desteklenmez.

Bir çözümü var mı hocam bu durumun? Sadece güncel bir harita uygulaması yeterli benim için.
Yandex Navigasyon öneririm. Telefonunuza APK dosyasını indirip teybe Bluetooth üzerinden atabilirsiniz.

Son düzenleme: