drive.google.com
Attığınız dosyaya baktım, UI düzenlemeleri var ama ana Android güncellemesi yok, ben ilk başta img dosyalarını görünce Android güncellemesi sandım ama yama gibi duruyor. Biraz daha baktım Google sertifikalarını yenilemişler. Ki benim bildiğim Android 10 kullanan bir model bu zaten. Android 10 güncellemesini tekrardan yama olarak almış olabilir. Bir de arka cam rezistansı uyumsuzluğu için verilen bir güncelleme gibi duruyor.
Ama yeni modeller konusunda haklısınız hocam araştırdığıma göre yeni modeller 4 çekirdekli yeni çiplere geçmişler. Benim zamanında kullandığım eski veya ucuz modeller hala Android 7'de kalıyordu. For-X'e özel değil bu dediğim tabii ucuz modellerin çoğunda var çünkü aynı çipler farklı markalar tarafından da kullanılıyor. Onlar da Google servisleri için temel sertifikaları barındıran giydirilmiş sürümleri veriyorlar cihaza.
Onu da dışarıdan bu şekilde update dosyası göndererek çözdüler. Sizin bahsettiğiniz gibi bir durum yok.
Benim dediğim de o zaten aslında hocam. Adamlar update yollayıp sorunu çözerler öyle Android güncellemesi gelmez genelde, geliyorsa da ya üst segment cihazlarındandır ya da kritik bir sorunu vardır. Yeni modeller Android 11 ve 12 ile geliyor ama o sürümde kalıyor bildiğim kadarıyla öyle yeni nesillerde Android 14'e veya 15'e güncellenen bir model görmedim.
akat orjinal 2/32 cihazında bile böyle bir durum yok. Güncel cihaz denemeden yorum yapmamanızı tavsiye ederim.
Arkadaşın arabasında olan Wi-Fi'de çöken X-610A modeliydi ama sitesinde bulamadım belki gözden kaçırmış olabilirim ama yeni model yanlış hatırlamıyorsam 2024-2025 gibi çıkmıştı sanki.
Giydirilmiş cihaz satmadıklarını iddia etmedim. Yazımda öyle bir hiçbir bilgi yok.
Giydirilmiş cihaz sattıklarını iddia ettiğinizi demedim hocam yanlış anlaşılma olmasın, ben dedim giydirilmiş olduklarını. Neredeyse her üretici ucuz teyplerde öyle yapıyor ama attığınız Megane 4 teybinde öyle değil onda harbiden Android 10 var, o teyp bayağı üst segment zaten.
For-X Megane 4 teybi ekran boyutu, işlevsellik ve araç standardı sebebiyle daha gelişmiş çipe ve gerçek Android 10'a sahip. Fake falan değil yani.
Güncel cihaz denemeden yorum yapmamanızı tavsiye ederim.
Doğru diyorsunuz kusura bakmayın hocam. Eski de olsa bizzat deneyimlediğim bir cihazı değerlendirmiş bulundum yoksa bu böyle tüm hepsi Wi-Fi'a bağlanınca çöker demiyorum.
For-X sadece bir örnek, çoğu cihazda da bu güncellemeler bir süre daha uygulamalar konusunda çözüm sunuyor.
Sertifika yenilemelerinden bahsettim ki bunun için var hocam bu yenilemeler. Tabii ki istisnalar olabilir sonuçta tüm teypleri alıp kullanmadık ama bir çok model aynı altyapıyı kullanan modeller.
Bazıları internete bağlı iken kendisi zaten güncelliyor, bazıları dosyayı USB içine koyduğunuzda ve USB'den tara dediğinizde otomatik güncelliyor. Dediğiniz gibi Recovery ile ROM atmak gerekmiyor. Sistem bunlarda farklı biraz.
Farklı olduğunu biliyorum hocam benim son güncelleme yaptığım teypte mesela Google sertifikaları yoktu ve Android güncellemesi giydirme olarak gelmişti. Ancak siz bunun satıcısı olduğunuz için her türlü daha fazla içli dışlısınız daha iyi biliyorsunuz. Her ne kadar tartışsak ta sonuçta bu konuda daha bilgilisiniz benim denediğim modeller dediğiniz gibi eski tiplerden olabilir.