Makaleler
1
Yer
Bootloader
Merhaba, Flutter ile aracımızın bakım, hasar kayıtları vb. bilgilerini takip etmek için bir mobil uygulama geliştirmeyi düşünüyorum; ancak araçlarda genel olarak hangi bilgilerin takip edilmesi gerektiği konusunda net bir fikrim yok. @pesimist34 hocam, bu tarz bir uygulamada “olmazsa olmaz” dediğiniz özellikler nelerdir?

Selam hocam. Geliştirmekte olduğunuz uygulamanın fikri çok güzel, takdir ettim.

@pesimist34 hocam, bu tarz bir uygulamada “olmazsa olmaz” dediğiniz özellikler nelerdir?
Periyodik yağ bakımı önerisi

Periyodik antifriz/ soğutma suyu değişimi

Periyodik yağ seviyesi kontrolü önerisi (düşük kilometrelerde)

Periyodik soğutma suyu seviyesi kontrolü önerisi

Periyodik Hava Polen Filtesi değişimi (Her bakımda yapılabilir.)

Periyodik Fren Hidroliği sıvısı kontrolü

Kayışlar;

Alternatör gergisi kontrolü;

Alternatör kayısı kontrolü ve bakımda gerekirse değişimi

Triger gergisi kontrolü ve değişimi

Gibi gibi şimdilik aklıma bunlar geldi. Bunların süresini / döngüsünü de kullanıcı ekleyebilirse daha iyi olur. Zira her aracın periyodik bakım vakti aynı olmuyor.

@Eagles hocam da öneride bulunmalı.

Gibi gibi şimdilik aklıma bunlar geldi. Bunların süresini / döngüsünü de kullanıcı ekleyebilirse daha iyi olur. Zira her aracın periyodik bakım vakti aynı olmuyor.

Bunu öğrenmem güzel oldu teşekkürler.
Bakım yaklaştığında telefona bildirim göndermenin yanı sıra e-posta atmayı düşünüyorum.

Pesimist Hoca neredeyse tamamını eklemiş. Listeye, sonsuz ömürlü olmayan eksantrik zinciri de ilave edilebilir. Eksantrik değişimi sırasında triger, V kayışı ve devirdaim pompası değişiminin de yapılması önerilmeli ve bu hususta bir uyarı notu düşülmelidir. O bölge söküldüğünde, bazı parçaların değişim ömrü henüz dolmasa bile sistem sağlığı ve işçilik maliyeti açısından bu değişimler büyük önem arz eder. İleride bu parçaların her biri için ayrı işlem yaptırmak, maliyetlerin katlanmasına ve aynı bölgelerin tekrar sökülmesine neden olur. Ayrıca her yıl düzenli olarak rot ayarı yapılması da kritiktir. Eğer yazlık kışlık lastik değişimi yapılmıyorsa, her sene ön ve arkalar bir defa eşit aşınma için yer değiştirilmeli. Dizel araçlarda mutlaka değişmesi gereken mazot filtresi de listeye eklenmelidir. Şimdilik aklımıza gelenler bunlar, yeni detaylar oldukça ilave ederiz.