gustavo 8

Üstün
Makaleler
5
Yer
Türkiye
Hatırlayan varsa öncesinde yonex diye bir projem olmuştu:
Bu onun kısmı devamı diyebiliriz. Yonexde en büyük hatam JSON depolama ile başlamak olmuştu o yüzden devam ettirememiştim.
Şimdi işe yaklaşık 3 aydır üzerinde çalıştığım yox adlı motoru tanıtıcağım.

1762449701533.webp

Yox daha çok yerel(Türkiye odaklı) bir arama motoru. Şu anlık görsel arama ve metin arama yapabiliyor.
Farkı ise bir AI katmanı olması henüz tamamlanmadı. Ama Yox'u önümüzdeki aylarda çok daha farklı görüceksiziniz diyebilirim :) şu anlık AI özeti ve anlam genişletme özellikleri aktif.

1762450534718.webp

Şu anlık 21 bin doküman indekslendi şu anlık hedefim 30 bin doküman'a ulaşmak. İleride daha da gelişeceğine emin olabilirsiniz özellikle ocak ayında. İlk bir hafta bitince GitHub'da tamamen açık kaynak devam edeceğim.
Link: https://yox.nooddle.xyz
Denerseniz ve görüşünüzü yazarsanız ne mutlu bana!
@Oltran

Karşılaştırmalar.
Şimdi geldik karşılaştırmalara karşılaştırıcağım motorlar: Artado Search vuhuv ve (şu anlık index küçük ve Google gibi büyük motorlarla karşılaştırmak şu anlık anlamsız olur o yüzden bu 2 yerli motoru tercih ettim.
Test sorguları: Laiklik, Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynakları ve yatırımlar ve ucuz MacBook önerisi sorguları olacak başlayalım.
Sorgu 1:

1762450879565.webp

1762450898219.webp

1762450920405.webp

Sorgu 2:

1762450981312.webp

1762451008719.webp

1762451119981.webp

1762451136443.webp

Sorgu 3:

1762451195048.webp

1762451219596.webp

1762451248910.webp

Yani bana göre yoxun sonuçları fena değil ama gelişmeli.

Yapay zeka çıktılarına Markdown render eden bir kütüphane eklemen iyi olabilir, gördüğüm kadarıyla yok. Hatta Markdown + LaTeX render edebilmesi daha iyi olur gibi.

Başarılar, önün açık olsun!

Helal olsun, böyle bir projeye girişmen harika. "Hakkıyla" yapılan yerli projeleri her zaman desteklemişimdir. Başlangıçta her şeyin mükemmel olmasını beklememek normal, sonuçta bu işe ilk kez giriyorsun ve umarım istediğin başarıya ulaşırsın. Bununla ilgili birkaç yapıcı fikrimi paylaşmak isterim. Bence bir arama motoru için en kritik başlangıç noktalarından biri güvendir, bu yüzden "Gizlilik Politikası" ve "Kullanım Şartları" gibi yasal metinlerin olması kullanıcıların projeyi ciddiye almasını sağlar. Teknik tarafta mobil uyumluluk ve hız zaten temel beklentiler olur. Ancak bence projenin uzun vadeli başarısı, "Neden Google veya diğerleri yerine sizi tercih etmeliyim?" sorusuna vereceği net cevaba bağlı olacak. Neticede elin yabancısı Türkiye projesi olduğu için tercih etmeyecek. İster gizlilik odaklı olsun, ister belli bir alanda uzmanlaşmış sonuçlar sunsun, bu benzersiz değeri bulup öne çıkarman projenin büyümesi için en önemli adım olacak diye düşünüyorum.

Helal olsun, böyle bir projeye girişmen harika. "Hakkıyla" yapılan yerli projeleri her zaman desteklemişimdir. Başlangıçta her şeyin mükemmel olmasını beklememek normal, sonuçta bu işe ilk kez giriyorsun ve umarım istediğin başarıya ulaşırsın. Bununla ilgili birkaç yapıcı fikrimi paylaşmak isterim. Bence bir arama motoru için en kritik başlangıç noktalarından biri güvendir, bu yüzden "Gizlilik Politikası" ve "Kullanım Şartları" gibi yasal metinlerin olması kullanıcıların projeyi ciddiye almasını sağlar. Teknik tarafta mobil uyumluluk ve hız zaten temel beklentiler olur. Ancak bence projenin uzun vadeli başarısı, "Neden Google veya diğerleri yerine sizi tercih etmeliyim?" sorusuna vereceği net cevaba bağlı olacak. Neticede elin yabancısı Türkiye projesi olduğu için tercih etmeyecek. İster gizlilik odaklı olsun, ister belli bir alanda uzmanlaşmış sonuçlar sunsun, bu benzersiz değeri bulup öne çıkarman projenin büyümesi için en önemli adım olacak diye düşünüyorum.
Sağ olun, gizlilik politikası ve kullanım şartlarını hazırlıyorum aslında, daha tam bitmedi. O bahsettiğiniz benzersiz değer kısmı için de aklımda gerçekten farklı bir fikir var. Eğer hayata geçirebilirsem, bence çok iyi olacak.