2242

Üstün
Tarih, siyaset, din. Vesaire konuları araştırabileceğim. Onları en iyi anlayabilmek için uğraşmak istiyorum. Web site olur ama genellikle program seviyorum. Program olursa daha iyi olur. Yapay zeka mı kullanmalıyım? Yoksa araştırma yapabileceğim başka programlar var mı? Bu konuları araştırmamın amacı nasıl var olduklarını öğrenmek.

Alana göre degişir bu tarih, Din, felsefe çok geniş bir alan. Mesela ne tarihi? Mısır tarihiyse Champillion okuyacaksın, Osmanlı ise Yılmaz Öztuna'nın, Reşat Ekrem Koçu'nun çalışmalarına bakacaksın, Genel Türk Tarihi diyorsan İbrahim Kafesoğlu, Osman Turan'a bakacaksın, Yunan Tarihine ilgi duyuyorsan Arif Müfid Mansel, Din, felsefe alanında Mircea Eliade, Ali Şeriati, Bertrand Russell, Warburton, Ahmet Cevizci, Ahmet Arslan okuyacaksın. Bu listeler uzar gider. Öyle program vs. ile bilgi edinmen çok zor. Çok yüzeysel ve ansiklopedik kalır bu bilgiler kullanamazsın bile bir yerde. Ama illa ki bir noktadan öğreneyim diyorsan sadece birkaç önerim olacak:
1. Britannica Ansiklopedisi
2. İslam Ansiklopedisi
3. Dergipark'ta yerli makaleler, dil varsa yabancı makaleler
4. Yapay zeka.

Tarih, siyaset, din. Vesaire konuları araştırabileceğim. Onları en iyi anlayabilmek için uğraşmak istiyorum. Web site olur ama genellikle program seviyorum. Program olursa daha iyi olur. Yapay zeka mı kullanmalıyım? Yoksa araştırma yapabileceğim başka programlar var mı? Bu konuları araştırmamın amacı nasıl var olduklarını öğrenmek.

Kitaplardan öğreneceksin internette neyin ne olduğunu bilemezsin üniversite kaynakları bir nebze daha güvenilir oluyor.