Bu gün bir olay yaşadım. Anlaştığımız kadarıyla olayı aramızda çözdük. Az önce bir numara aradı 2 kere açmadım.

Whatsapp'dan kaydettim baktım profil fotoğrafı falan da var. Buraya koyacağım, numaranın da bir kısmını vereceğim. Bu gerçekten polis mi yoksa bana oyun mu oynuyorlar? Bana biraz oyun gibi geldi. Whatsapp fotoğrafı 480p falan.

Numara: 0505 318 .. ..

Eklemeyi unutmuşum hakkında kısmında "." var.

IMG-20250604-WA0011.webp

Seni neden polis arasın? Polisin seninle işi olsa telefonla mı anlatır derdini? Bence gerçek değil, numarayı bildir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Elbette bir WhatsApp profil fotoğrafından bir kişinin polis olup olmadığı anlaşılmaz. Bir olay yaşadım demişsiniz. Şayet siz o kişiyle aranızda anlaşmazdan evvel sizin hakkınızda şikayetçi olduysa, polis sizi arayıp ifadeye çağırabilir. Bu mümkün.

Bu konuda veya başka herhangi bir konuda hakkınızda şikayet olmadığını düşünüyorsanız veya sizin şikayetçi olduğunuz bir senaryo yok ise, sorduğunuz sorunun cevabını öğrenmenin en güzel yol sizi aradıklarına telefonu açmaktır. Yeter ki konuşurken kişisel bilgilerinizi vermeden konuşun.

Zamanında mahallede yaşanan bir olay için polisi aramıştım, 20 dakika boyunca polis gelmeyince bir daha emniyeti aradım. Bir kaç dakika sonra kişisel bir numaradan arandım ve gerçekten gelen polis ekipleri aramıştı.

Evet, arayabilirler. Beni de biriyle karıştırıp, ifade vermem için karakola çağırmışlardı. İzah ettiğimde, teşekkür edip kapatmıştı. Yok aramaz diyenler, başlarına gelmemiş henüz. Panik yapmayın böyle durumlarda, oluyor çünkü.