Hamsi ismaH

Uzman
Şu an pazarlık ile elde ettiğim teklifler:

4850TL Arc A750

6250TL RX 6600 XT

Düzenleme: Aslında benim bütçem bu ikisi icinde uygun değildi. Arkadaşım borç veriyor. Ama A750 almaya karar verdim çünkü bir yerden para bekliyordum ancak gelemiyor o para. Yani RX 6600 XT teklifi ne yazık ki artık bir seçenek değil. RX 6600 bak diyenler olacaktır ancak bir haftadır ucuza fiyat kovalıyorum ve bu artık beni baydı. A750'yi alacağım ve bitsin. Ancak yine de fikirlerinizi merak ediyorum rx 6600 xt daha mı iyi olur vb.

Neden Arc A750'yi almaya karar verdim? Öncelikle satıcı çok iyi biri. Almayı çok istediğim zamanda ilanı kaldırdı ve beni bekledi. Bütçem zaten yok ne kadar uyguna alırsam o kadar iyi. 2. si sistemim o kadar iyi degil zaten iyi kötü bir ekran kartı yükselttikten sonra bir süre biriktirip daha sonraları işlemciyi (R5 5500) ve PSU'yu (En az 700watt +80) yükselteceğim ancak şu an elimden bu kadarı geliyor.

Sizce doğru tercihi mi yapıyorum? Çocuğa alacağımı söyledim vazgeçersem ayıp olur.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 2600 İşlemci
  • MSI B450A Pro Max Anakart
  • 1×16 GB 3000MHz Crucial Ballistix RAM
  • ASUS Dual RX 580 4 GB Ekran Kartı
  • Corsair VS550 PSU

Son düzenleme:
A750'yi arkadaşım kullanıyor, genellikle MMO oynuyor, en ufak sorun veya şikayetini duymadım. Karttan memnun. Aşağı yukarı 3060 gücünde bir kart.

A750'yi arkadaşım kullanıyor, genellikle MMO oynuyor, en ufak sorun veya şikayetini duymadım. Karttan memnun. Aşağı yukarı 3060 gücünde bir kart.
Ben genelde RDR 2, Assassin's Creed Valhalla , Forza Horizon 4 gibi AAA oyunlar oynuyorum hocam.

Bu kartta FSR ve Ray Tracing verimliliği nasıl hocam? Ayrıca sürücüleri hala güncelleniyor mu? @ExellionTR,

Ben genelde RDR 2, Assassin's Creed Valhalla, Forza Horizon 4 gibi AAA oyunlar oynuyorum hocam.

Fark etmez. Üzmeyecektir. Arkadaşım da ara sıra benzer oyunlar oynuyor, dediğim gibi bir şikayetini duymadım. RT güçlü kartlar dışında hiçbir kartta verimli kullanılmıyor ki. 5 ay öncesine kadar 3060 kullanıyordum, RT'yi açtığım çoğu oyunda FPS yerlere düşüyordu. Bence takılmayın bunlara. XeSS ve FSR'da bir sorun yok.

Sürücüleri hala güncelleniyor ve uygun fiyata bulmuşsunuz bence alınabilir bir kart. Bende aynı kartı kullanıyorum şuan hiçbir problemim yok. Birçok oyunu 1080p yüksek ayarlarda akıcı şekilde oynuyorum.
Hocam playstation oyunlarındaki sorunu çözdüler mi?

FSR, Vulkan, Resize Bar gibi özellikleri kullanıyor musunuz?

Ayrıca garip bir soru daha var.
İntelin düşüşte olduğunu batacağını söyleyen haberler gördüm. Bu bizi ne ölçüde etkiler? Ölü bir kart almayalım şimdi.

@BedirhanSahin, @ExellionTR,

Şu an pazarlık ile elde ettiğim teklifler:

4850TL Arc a750.

6250TL RX 6600 XT.

Düzenleme: Aslında benim bütçem bu ikisi icinde uygun değildi. Arkadaşım borç veriyor. Ama A750 almaya karar verdim çünkü bir yerden para bekliyordum ancak gelemiyor o para. Yani RX 6600 XT teklifi ne yazık ki artık bir seçenek değil. RX 6600 bak diyenler olacaktır ancak bir haftadır ucuza fiyat kovalıyorum ve bu artık beni baydı. A750'yi alacağım ve bitsin. Ancak yine de fikirlerinizi merak ediyorum RX 6600 XT daha mı iyi olur vb.

Neden Arc A750'yi almaya karar verdim? Öncelikle satıcı çok iyi biri. Almayı çok istediğim zamanda ilanı kaldırdı ve beni bekledi. Bütçem zaten yok ne kadar uyguna alırsam o kadar iyi. 2. si sistemim o kadar iyi degil zaten iyi kötü bir ekran kartı yükselttikten sonra bir süre biriktirip daha sonraları işlemciyi (R5 5500) ve PSU'yu (en az 700watt +80) yükselteceğim ancak şu an elimden bu kadarı geliyor.

Sizce doğru tercihi mi yapıyorum? Çocuğa alacağımı söyledim vazgeçersem ayıp olur.

Sistemim:
  • AMD Ryzen 5 2600 işlemci.
  • MSI B450A Pro Max anakart.
  • 1×16 GB 3000MHz Crucial Ballistix RAM.
  • ASUS Dual RX 580 4 GB ekran kartı.
  • Corsair VS550 PSU.

1 hafta önce tüm Intel ekran kartlarına (A750 dahil) 3 gün aralıkla 2 güncelleme geldi. Intel bu konuda bayağı istikrarlı çalışıyor. Benim tavsiyem Intel olacaktır, kartın hiçbir sorunu yok 9 aydır kullanıyorum.

Intel'in düşüşte olduğunu batacağını söyleyen haberler gördüm. Bu bizi ne ölçüde etkiler? Ölü bir kart almayalım şimdi.

O haberler artık geçerli değil hocam, yeni çıkan b serisi kartlar ile pazarda kısmen payını yükseltti.

Dosya Ekleri

• 1744487521433.webp
    1744487521433.webp
    980 bayt · Görüntüleme: 50
1 hafta önce tüm Intel ekran kartlarına (A750 dahil) 3 gün aralıkla 2 güncelleme geldi. Intel bu konuda bayağı istikrarlı çalışıyor. Benim tavsiyem Intel olacaktır, kartın hiçbir sorunu yok 9 aydır kullanıyorum.

O haberler artık geçerli değil hocam, yeni çıkan b serisi kartlar ile pazarda kısmen payını yükseltti.
İntel işlemcileri kötü çıkarıyormuş öyle duydum.

Hocam playstation oyunlarındaki sorunu çözdüler mi?

FSR, Vulkan, Resize Bar gibi özellikleri kullanıyor musunuz?

İntelin düşüşte olduğunu batacağını söyleyen haberler gördüm. Bu bizi ne ölçüde etkiler? Ölü bir kart almayalım şimdi.

@BedirhanSahin, @ExellionTR,
Playstation oyunlarında da bir problem yaşadığımı hatırlamıyorum. Resize Bar'ı bütün Intel Arc kartlarda kullanmak gerekiyor yoksa performans çok düşüyor. Sürücü olarak sürekli güncelleniyor. Mesela eski sürücülerdeyken YouTube'da bazen mavi ekran yiyordum ama yeni sürücülerle düzeltildi. Yeni çıkan oyunlar için anında yeni sürücüyle oyun desteği getiriliyor.

Bir başka forumda birisi Arc A750 ile Resize Bar açmadığı için oyunların oynanmayacak seviyede olduğunu söylüyordu. Kendisine Resize Bar açmasını ve tekrar test yapmasını söylemiştim sorunu düzelmişti.