- Anakart: Colorful Battle AX B650 V14.
- İşlemci: Ryzen 5 7500F.
- Ekran kartı: RTX 5070.
- İşletim sistemi: Windows 10 Home
Selam, Arc Raiders'da bir oyuna giriyorum ve ardından oyun çöküyor. Önceki bilgisayarımda böyle bir hatayla karşılaşmamıştım. Dump dosyası oluşturuyor. Dump dosyalarını tam olarak anlayamadım, bilgim yetmedi. Yardımcı olur musunuz?
Dump
Oyun çökmesinin birkaç nedeni olabilir. Aşağıda Arc Raiders'taki çökme sorununu çözmek için adım adım bir kılavuz bulabilirsiniz:
1.
Sistem Gereksinimlerini Kontrol Edin:
- Arc Raiders oyununu oynamak için gerekli sistem gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığınızı kontrol edin.
2.
Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Windows 10 işletim sisteminizi ve sürücülerinizi güncelleyin:
- Başlat menüsünden "Ayarlar"ı açın.
- "Güncellemeler ve Güvenlik" sekmesine gidin ve güncellemeleri kontrol edin.
- Ekran kartı sürücünüzü güncelleyin:
- NVIDIA'nın resmi web sitesinden en son RTX 5070 sürücüsünü indirin ve yükleyin.
3.
Oyun Dosyalarını Doğrulayın:
- Oyun platformunuz (Steam, Epic Games, vb.) üzerinden oyun dosyalarını doğrulayın. Bu, eksik veya bozuk dosyaları onarabilir.
4.
Aşırı Isınmayı Kontrol Edin:
- Bilgisayarınızın aşırı ısındığından emin olun. Aniden kapanma veya çökme gibi sorunlar buna bağlı olabilir.
- İşlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol eden bir yazılım kullanın.
5.
Dump Dosyalarını İnceleyin:
- Dump dosyaları bilgisayarınızda meydana gelen hataları anlayabilmek için önemlidir. Ancak bunları analiz etmek için ek bir yazılıma (örneğin WinDbg) ihtiyaç duyulabilir. Eğer bunu yapmak istemiyorsanız bu adımı atlayabilirsiniz.
6.
Oyun Ayarlarını Düşürün:
- Oyun içindeki grafik ayarlarını düşürmeyi deneyin. Bu, daha az kaynak tüketir ve çökme olasılığını azaltabilir.
7.
Antivirüs Yazılımını Kontrol Edin:
- Bazı antivirüs yazılımları oyunların çalışmasını engelleyebilir. Eğer varsa, geçici olarak antivirüs programınızı kapatıp oyunu deneyin.
8.
Başka Oyunları Test Edin:
- Diğer oyunları deneyerek bilgisayarınızın genel performansını kontrol edin. Eğer diğer oyunlarda da çökme oluyorsa, donanım sorunlarını incelemeniz gerekebilir.
Eğer bu adımlardan hiçbiri sorunu çözmezse, dump dosyalarını analiz etmek üzere bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz.