Arc Raiders vs Helldivers 2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan dixtuel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 164

dixtuel

Uzman
Merhaba,

Uzun zamandır Helldivers 2 almak istiyordum fakat Arc Raiders'ta aklıma takıldı. Şu oyunu sevdiysen Helldivers ya da şunu sevmediysen Arc Raiders al diyebileceğiniz oyunlar var mı? Ona göre ikisinden birini almayı düşünüyorum.

Tek/ekip oynayacaksanız Arc Raiders, ekiple oynayacaksanız Helldivers 2.

Bence değmez vakit ayırmaya ben şahsen vaktimi harcamazdım o oyuna.
Steam'e çıktığından beri oynuyorum oyunu bana çok güzel hissettirdi. Düşünülebilir bunlar yerine.

Çok farklı ve özgün dinamikleri var.

Escape From Tarkov hakkında bilginiz var mı?
Yıllardır bug, optimizasyon sorunu, düzensiz eşleştirme, sunucu problemleri, Nikitanın paragöz olması, 40 dakika yaptığın lootun hilenin tekinin haritanın öbür ucundan sıktığı mermi ile aldığın eşyalar ile reset yemesi vs. Para verilecek oyun değildir.

1.0 sürümünden sonra oynamaya başladım, bahsettiğiniz sorunların hiçbirini yaşamadım. Nikita'nın paragöz olmasının oyunla bir bağlantısı doğrudan yok. Oyunda pay to win yok. Pahalı paketi alırsanız oyundaki gelişiminiz hızlanabilir ama zaten bunu grind yaparak elde edebiliyorsunuz.
40 dakikada topladığinız lootu kaybetmeniz için başka bir oyuncu tarafından öldürülmenize gerek yok. Çok çeşitli yollarla kaybedebiliyorsunuz. Güzel tarafı da yaşattığı bu stres.

15 dolara satılıyor şu an steamde 15 dolara bu tarzda bundan daha keyifli bir oyun yok.

15 dolara satılıyor şu an steamde 15 dolara bu tarzda bundan daha keyifli bir oyun yok.
O paraya Rust alınıyor bu arada, 1.0’dan sonra oynayıp sorun yaşamadığını söylemen, bu sorunların olmadığı anlamına gelmiyor. EFT’nin yıllardır bug, optimizasyon, desync ve hile sorunları yaşadığı BSG’nin kendi patch notlarında ve toplulukta defalarca kabul edilmiş bir gerçek. “Pay to win yok ama pahalı paketle gelişim hızlanıyor” demek zaten çelişki. Stash, trader rep ve QoL avantajları doğrudan rekabet avantajı sağlıyor; grind ile elde edilebilmesi bunun P2W olmadığını kanıtlamaz. Lootu “çok çeşitli yollarla” kaybetmek güzel bir stres değil, teknik yetersizliklerin oyuncuya stres diye pazarlanmasıdır. Desync yüzünden cover arkasında ölmek, hileye denk gelip wipe yemek “hardcore deneyim” değil, kötü altyapıdır. 15 dolara satılıyor diyorsun ama bu oyun yıllarca tam fiyata satıldı, defalarca paket yükseltmeye zorladı ve hâlâ temel sorunlarını çözemedi. Ucuz pazarlanması kalite göstergesi değil, itibar kaybının sonucu. Seven oynar, ona lafım yok; ama EFT’yi “parasına kesin değer, sorunsuz” diye pazarlamak objektiflik değil fanboyluktur. Belli bir süre tekellik yaptı diye sektörün en iyisi o olmuyor.

Steam istatistikleri de ektedir.

Dosya Ekleri

• 1766319605919.webp
    94 KB · Görüntüleme: 32
Oyunun eski hataları, sorunlarını anlatıyorsun hala. 1.0'dan sonra olmadığı şu an olmadığı anlamına gelir. Herhangi bir şeyin "fanboy"u olacak kadar vasıfsız değilim çok şükür ama. Bu kategorideki özellikle askeri oyunların en iyisi.

Steam'deki inceleme puanlarını paylaşmadan önce yorumları okuyup, anlayıp sonra da en son incelemelerdeki artışı ve sebebini düşünmenizi tavsiye ederim. Bu arada rust ile bu oyunu kıyaslaman biraz komik.
Böyle düşüneceksek 6 dolara dünyanın en iyi oyunu Kenshi satılıyor. Napalım şimdi Arc Riders soran adama Escape From Tarkov değil de kenshi mi önerelim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…