Arch ve Linux Mint deneyimim

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 0868t3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 229
  • Etiketler Etiketler
    linux
EA App Ubisoft için alternatif varsa sadece Valorant LoL falan yok o zaman.

EA ve ubi için Lutris varmış ben de şimdi fark ettim. EA ve ubi oyunu denememişim. Ori indirdim iyi çalıştı Ubuntu ile. Ubuntu daha çok it just works diye tanıtıyor kendini. GNOME ile geldiği ve ticari olduğu için güncel ve kullanıcı odaklı. Fedora da ticari odaklı ama Redhat'in laboratuvarı gibi benzetmeler gördüm.

@5707, hocam bir daha Linux deneyin, sürücüler şuan çok çok daha iyi 2023 ve 2024'e göre.

@Oltran, tüm oyunlar destekleniyor neredeyse, performans sorunu yaşarsanız Steam kütüphanenize "Oyun ekle" tuşundan ekleyip Proton ile çalıştırınca Windows'tan daha iyi FPS'ler bile alabilirsiniz.

@0868t3, EndeavourOS deneyebilirsiniz, Arch tabanlı ancak aşırı kolay. Şuan Linux'ta değilim tabii ancak dualboot çalıştırdığımdan bu kadar net yorumlayabiliyorum.

@5707, hocam bir daha Linux deneyin, sürücüler şuan çok çok daha iyi 2023 ve 2024'e göre.

@Oltran, tüm oyunlar destekleniyor neredeyse, performans sorunu yaşarsanız Steam kütüphanenize "Oyun ekle" tuşundan ekleyip Proton ile çalıştırınca Windows'tan daha iyi FPS'ler bile alabilirsiniz.

@0868t3, EndeavourOS deneyebilirsiniz, Arch tabanlı ancak aşırı kolay. Şuan Linux'ta değilim tabii ancak dualboot çalıştırdığımdan bu kadar net yorumlayabiliyorum.
Nvidia için hangsini deneyeyeim? Benim ekran kartım eski. Sürücüleri etkiler mi?

@5707, Cachy her NVIDIA kartta açılmayabiliyor, tek bildiğim sorunu bu. Endeavour'un da pek bir sorunu yok, sadece Pacman'a alışmanız lazım. Endeavour'un amacı Arch'ı basitleştirmek olduğundan çok da sorunu olmayan bir sistem denilebilir :)
Açmama sorunu düzeltildi. CachyOS'ta performans için ayarlamalar ve bazı oyun için gerekli olan paketleri içerir. İçinde de bloat denilebilecek pek bir şey yok. Sadece işe yarayabilecek bazı uygulamalar var. Aşağı yukarı EndeavourOS ile yakınlar. Cachy'den önce onu kullanıyordum. Cachy'nin ekstraları sebebiyle geçtim. İkisi de üzmez.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt