Yanlışlıkla sistemi bozduktan sonra, baştan aşağıya sıfırdan Arch + Hyprland kurmayı dert ediyordum. Valla, ben Gentoo kursam, paketlerin derlenmesi, hata çıkması falan... Kalpten giderdim herhalde. Şimdiden tüylerim diken diken oldu.

Yanlışlıkla sistemi bozduktan sonra, baştan aşağıya sıfırdan Arch + Hyprland kurmayı dert ediyordum. Valla, ben Gentoo kursam, paketlerin derlenmesi, hata çıkması falan... Kalpten giderdim herhalde. Şimdiden tüylerim diken diken oldu.
Gentooda öyle dert yok ama disk yeme problemi var. Archta da yok aslında bozulma (zen kernel kullanmıyorsan)

Gentoo kurmak hayalim vardı söylemiştim. En sonunda geçince çok mutlu olduğumu da söylemiştim ancak Gentoo maalesef umduğum gibi çıkmadı.
  • Her paket derlendiği için sabahtan akşama kadar beklemek.
  • Disk alanını çatır çatır yemesi.
  • En ufacık ayar için tüm sistemi yeniden derlemek. (ekran kartı driver değiştirmek için 9 saat bekledim.)
Yani şunu anlamış oldum ki, maalesef Gentoo bana hitap eden bir sistem değilmiş. Arch Linux'a geri döneceğim.

Dedigin gibi herkese hitap etmeyebiliyor.
Çekirdeğin guncellenmesi için 2 gun beklemistim.
Kurup kullanması bile ayrı oluyor.

Dedigin gibi herkese hitap etmeyebiliyor.
Çekirdeğin guncellenmesi için 2 gun beklemistim.
Kurup kullanması bile ayrı oluyor.

Disk yemese kullanırdım ama dediğim gibi. Gerçekten PC'yi sürekli kullanan biri için hiç uygun değil.
Ha PC'ye nadiren erişen biriysen yine kullanılır aslında. Mesela derlemeler çok uzun sürüyor ama sen evde 2-3 gün olmayacaksın. O zaman olur.