Emin miyiz? İlk defa Windows sürümünü resmi Microsoft harici bir yerden indiriyorum. Hash kontrolü nasıl yapabilirim peki?

Hash kontrolü konusunda şahsen takıntım yok. O yüzden gerekli görmüyorum. Sıkıntılı olsa şimdiye kadar illaki ortaya çıkardı.

Emin miyiz? İlk defa Windows sürümünü resmi Microsoft harici bir yerden indiriyorum. Hash kontrolü nasıl yapabilirim peki?

Hash kontrolünü Techbench by wzt sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Site adresi:Search files :: List of files by Microsoft®
Hash kodunu 7-Zip veya Hash Tab ile çıkartıp yapıştırabilirsiniz. Tavsiye olarak size SHA-1 yerine SHA-256 öneririm çünkü SHA-1 güncelliğini yitirmiştir. Fakat tamamen güvenilmez de değildir. Keza SHA-1 Windows 7 ve öncesinde kullanılıyordu çünkü.
Dediğim gibi hash kodunu araçlar ile çıkartıp kopyala yapıştır ile sitenin bu kısmına yazıp doğruluğunu teyit edebilirsiniz. Techbench by wzt güvenilirdir.
Kaynak:TechBench WZT (v4.1.1) sitesi güvenilir mi? - Microsoft Q&A

Ek olarak kendimde orayı bizzat kullanırım. Güvenilirdir. Orijinal Microsoft ISO arşivi. Massgrave gibi korsan sitelerden ISO indirmenizi tavsiye etmem. Lakin hash değeri eşleştikten evvel dosya her halükarda orijinal kabul edilir.(ve teknik olarak öyledir.)
Umarım yardımcı olabilmişimdir, iyi kullanımlar dilerim.