Somebody

Uzman
Merhaba dostlar.
Kendime yeni bir sistem kurma aşamasındaydım. Elimdeki Artic Freezer II 280 sıvı soğutma radyatörünü kasama sığdırmaya çalıştım başaramadım, halbuki internette aynı radyatörü bu kasaya takan çok kişi gördüm. Sizce sorun benden mi kaynaklanıyor? Kasa içi görüntüsünü buraya paylaşıyorum.

Kasa modeli: ASUS AP201

1715167319305.webp

Sorun tam olarak nedir? Nereye takılıyor soğutucu?

Boru çıkışını kasanın sağ tarafına verin.
1715167946233.webp

Dediğiniz gibi yapıyorum, problem tam olarak kırmızı işaretli alana aldığım yerdeki pasif soğutucunun sıkıştırmasından dolayı kasanın üst bölümündeki vidalama bölümüne ortalamakta zorlanıyorum daha doğrusu ortalanmıyor gibi.

Arctic radyatörleri biraz geniş oluyor, bu şekilde de pasif soğutması yüksek bir anakart ve küçük kasa kombosunda şanssız duruma düşmüş gibisiniz.
1715169832204.webp

Dediğiniz gibi yüksek profil pasif soğutucu ile piyasada en geniş radyatörü bir araya getirmek gibi bir talihsizlik yaşıyorum. Asus'un bu kasasına verdiği 360'lık radyatöre kadar desteğine güvenmenin bedelini ağır ödeyeceğim sanırım. Peki, görüntülere dayanarak hangi sıvı soğutma sistemi bu kasaya takılabilir ya da ne yapabilirim?

Eki Görüntüle 44391
Dediğiniz gibi yüksek profil pasif soğutucu ile piyasada en geniş radyatörü bir araya getirmek gibi bir talihsizlik yaşıyorum. Asus'un bu kasasına verdiği 360'lık radyatöre kadar desteğine güvenmenin bedelini ağır ödeyeceğim sanırım. Peki, görüntülere dayanarak hangi sıvı soğutma sistemi bu kasaya takılabilir ya da ne yapabilirim?
360'lık soğutucular da çok rahat sığabiliyor bu kasaya. Belki 240'lık soğutucu alırsanız anakarta kadar uzatmanıza gerek kalmaz, böylece değmez.

Görsel internetten alıntıdır.
Aynı model kasa ve aynı model sıvı soğutma kurulumu bu şekilde yapılmış yani radyatör anakartın üstünde değil önünde olması gerekiyor soğutma bloğuyla işiniz yok ön kısma monte etmeyi deneyin.

1715170281896.webp

Benzer görsel.

1715170434795.webp

Görsel internetten alıntıdır.
Aynı model kasa ve aynı model sıvı soğutma kurulumu bu şekilde yapılmış yani radyatör anakartın üstünde değil önünde olması gerekiyor soğutma bloğuyla işiniz yok ön kısma monte etmeyi deneyin.

Eki Görüntüle 44392

Benzer görsel.

Eki Görüntüle 44393
Bahsi geçen soğutma 280mm, fotoğraftakiler 240mm ve 360mm gibi duruyor. 280mm radyatörde bulunan 140mm fanları oraya sığdırmak için alttaki yuvalara girmesi lazım soğutucunun. Fark 200mm gibi dursa da yanyana koyunca muazzam bir fark olduğunu görebilirsiniz.