anthea

Uzman
Anakartım ASUS TUF Gaming B650 Plus Wi-Fi ATX, başlıktaki All in One Arctic LF2 280mm sıvı soğutucuyu aldım. Bu sıvı soğutucuda kutudan çıktığı haliyle sadece pompa tarafında bir kablo var. Bu kabloyu anakarttaki AiO pump kısmına takarsam %100 çalışıyormuş bu da gereksiz sanırım. Kendi sitesinde CPU fan ya da CPU OPT kısımlarına bağlayabilirsiniz fark etmez demiş ancak bahsettiğim tek kablo ile fan hızlarını ayrı pompa hızını ayrı kontrol etme şansım var mı? Bu ayrı ayrı kontrol etme işi için radyatör etrafında birbirine bağlı olan kabloların bağlantısını koparıp başka bir formül mü bulmalıyım?

Fan hızlarını kontrol edebilirsiniz ama pompa hızını kontrol edemiyorsunuz. Pompa BIOS da N/A olarak görünüyor. %100 çalışmasının size herhangi bir zararı olmaz. CPU_FAN soketine o kabloyu bağlayın, yeterli olacaktır. Kabloları kesmek ya da ayırmak gibi bir hataya düşmeyin, çünkü kabloların nerede birleştiğini bulamayabilirsiniz ve ürünü garanti dışı bırakırsınız.

Bu ürünü kendimde kullanıyorum ve size bahsettiğim şekliyle kullanıyorum, herhangi bir sorun yaşamadım.

Bende @ADIWN üstadın dediği gibi Arctic lf 2 360 kullanıyorum. Zaten iş pratik olsun diye Arctic tek kablo düzeneği yapmış tak kullan prensibi ama ben fanları kendim istediğim şekilde ayarlamak için extra ek kablo ile başka sokete bağladım pompa zaten stabil çalışıyor fan hızlarınıda 2000 RPM'ye aldığımda sessiz bir şekilde mükemmel olarak soğutuyor. ( Ben fanları Arctic P12 Max ile değiştirdim RPM'si ondan yüksek )