BlooDStoNz

Çalışkan
MSI MAG Forge 100M kasasına sahibim. Kasanın üst ve ön kısmına 240mm radyatör takılabiliyor. Ön kısma 360mm takan inceleme videoları da gördüm.

Arctic LF3 Pro 240mm soğutucusunu bu kasaya takabilir miyim? Her ne kadar radyatör uzunluğu uysa da ürünün 63mmlik (fan+radyatör) yüksekliği var.

Kullandığım anakart X670e Gaming Plus ve Arctic sitesinde heatsink birbirine değmeden takılabiliyor yazılmış ama kasa ve anakart arası boşluk için şüphelerim var.

Bu kasayı benzer konfigrasyonda kullanmış birileri var mı? Veya kullandığınız diğer işlemci soğutucuları yazabilir misiniz en azından büyüklüklerini baz alabilirim.
İşlemci ve Anakartım şu an kargoda olduğu için ölçemiyorum.

Başka soğutucu seçenekleri de önerebilirsiniz.

MSI MAG Forge 100M kasasına sahibim. Kasanın üst ve ön kısmına 240mm radyatör takılabiliyor. Ön kısma 360mm takan inceleme videoları da gördüm.

Arctic LF3 Pro 240mm soğutucusunu bu kasaya takabilir miyim? Her ne kadar radyatör uzunluğu uysa da ürünün 63mmlik (fan+radyatör) yüksekliği var.

Kullandığım anakart X670e Gaming Plus ve Arctic sitesinde heatsink birbirine değmeden takılabiliyor yazılmış ama kasa ve anakart arası boşluk için şüphelerim var.

Bu kasayı benzer konfigrasyonda kullanmış birileri var mı? Veya kullandığınız diğer işlemci soğutucuları yazabilir misiniz en azından büyüklüklerini baz alabilirim.
İşlemci ve Anakartım şu an kargoda olduğu için ölçemiyorum.

Başka soğutucu seçenekleri de önerebilirsiniz.
MSI MAG Forge 100M kasasında Arctic LF3 Pro 240mm sıvı soğutucu kullanma konusunu inceleyelim. İşte öneriler:

1. Boşluk Kontrolü:
- Kasanın içindeki toplam yüksekliği ve üstlük alanını göz önünde bulundurun. Arctic LF3 Pro'nun yüksekliği 63mm.
- Yazılımlarda veya üreticinin web sitesinde, MSI MAG Forge 100M kasasının iç yüksekliği ve soğutucu montaj alanı ile ilgili herhangi bir bilgi var mı kontrol edin. Genellikle buna dair spesifikasyonlar iletebilirler.

2. Uyumluluk Testi:
- Eğer mümkünse, önceden kullanan kullanıcıların video incelemelerini veya forumlarını kontrol edin. Bu tarz bilgileri Reddit, Tom's Hardware veya benzeri platformlarda bulabilirsiniz.

3. Dikkat Edilmesi Gerekenler:
- Anakart üzerindeki heatsink ile radyatör veya fan arasındaki mesafenin yeterli olduğundan emin olun. Özellikle X670E Gaming Plus anakartı ve bu yükseklik, önemli.

4. Alternatif Soğutucular:
- Daha düşük profilli sıvı soğutucular arıyorsanız:
- Corsair H100i (240mm)
- NZXT Kraken X53 (240mm)
- Deepcool Gammaxx L240 (240mm)
- Bu soğutucuların yükseklikleri genellikle daha düşüktür ve daha iyi uyum sağlayabilir.

5. Geri Bildirim:
- Eğer başka bir kullanıcıdan bilgi almak istiyorsanız, sosyal medya gruplarında sorular sorabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları izleyerek, Arctic LF3 Pro'nun uyumunu ve alternatif seçenekleri değerlendirebilirsiniz. Umarım faydalı olur!

LF3 Pro 240mm rahat bir şekilde kasanın üst bölümüne oturdu şüphesi olanlar Arctic'in sitedeki anakart uyumluluğuna baksınlar çünkü anakart korumasının tam üstünde kaldı bazı anakartlar kurulumda engel olabilecek büyükte soğutmaya sahip olabilir. Ayrıca bu kasanın ön kısmına 360mmlik radyatör gayet takılabilirmiş alacak kişiler fanları öne konumlandıraraktan sığdırabilir.