ThePrestige

Gelişen
Arctic Liquid Freezer 3 Pro almak istiyorum, kasam ASUS A32 Plus. Uyar mı, radyatör kalın sıkıntı yaşar mıyım, emin olamadım. Fotoğrafları yüklüyorum, şu anki sıvı soğutmam 52 mm toplam kalınlık. Anakart da işaretli bloğa olan uzaklık kasanın en tavanından 63 mm civarı.

IMG_20260625_173155~2.webp

Şu linkte dokümantasyonu var bakarsanız destek detaylarını görebilirsiniz.

1782680450678.webp

Dokümantasyonda 52mm maksimum destek veriyor. Arctic LF 3 Pro da 65.5mm kalınlık var fanlarla birlikte.

İnternette farklı bir kaynakta kasanın desteği 38 mm radyatör + 25 mm fan = 63 mm yazıyor. Bu kaynağa göre yine milimle sığmıyor gibi görünüyor.

Ama an bölüme sorunsuz koyabilirsin diye düşünüyorum. Top bölümü olmayabilir.

Şu linkte dokümantasyonu var bakarsanız destek detaylarını görebilirsiniz.

Eki Görüntüle 261462

Dokümantasyonda 52mm maksimum destek veriyor. Arctic LF 3 Pro da 65.5mm kalınlık var fanlarla birlikte.

İnternette farklı bir kaynakta kasanın desteği 38 mm radyatör + 25 mm fan = 63 mm yazıyor. Bu kaynağa göre yine milimle sığmıyor gibi görünüyor.

Ama an bölüme sorunsuz koyabilirsin diye düşünüyorum. Top bölümü olmayabilir.
Yan bölüm destekler mi peki? Benim ölçümlerim ile anakartın o kısmına 2 mm ile sığmıyor. En sondaki gamdan az yontsam fana zarar vermeden sığar gibi geldi. Yan tarafı düşündüm ama bilmiyorum yan tarafa sığar mı

Yan bölüm destekler mi peki? Benim ölçümlerim ile anakartın o kısmına 2 mm ile sığmıyor. En sondaki gamdan az yontsam fana zarar vermeden sığar gibi geldi. Yan tarafı düşündüm ama bilmiyorum yan tarafa sığar mı
Hocam yan bölümde desteklememe ihtimali yok gibi bir şey. Ama soğutucunun doğal yeri top kısmıdır. Radyatörü bir tık daha ince olup yine aynı ayara yakın 1 derece falan farkla soğutan bir model de tercih edebilirsiniz.

Mesela MSI MAG CoreLiquid I360 360 mm bir ara bakmıştım 55mm falan olması lazım fanla birlikte (tekrar bakmanızda fayda var).

Hocam yan bölümde desteklememe ihtimali yok gibi bir şey. Ama soğutucunun doğal yeri top kısmıdır. Radyatörü bir tık daha ince olup yine aynı ayara yakın 1 derece falan farkla soğutan bir model de tercih edebilirsiniz.

Mesela MSI MAG CoreLiquid I360 360 mm bir ara bakmıştım 55mm falan olması lazım fanla birlikte (tekrar bakmanızda fayda var).
Benimde aklıma arctic de kaldı o yüzden baya bir baktım da zor gibi.

52mm fan ile böyle 1+1 den cetvelin başındaki boşluğu saysak 3mm açık kalıyor onu da fanin köşesini hafiften yontsan olur gibime geldi o yüzden sordum.

İleride kasayı lian li vision Compact ile değişmek istiyorum o yüzden de sıvı soğutma yı istediğim gibi almak istiyorum o yüzden bu kadar uyarmı diye çabalıyorum.😄😄

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-06-29-00-19-10-334_com.anthropic.claude.webp
    Screenshot_2026-06-29-00-19-10-334_com.anthropic.claude.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme: