Merhaba yaklaşık 1 senedir Arctic Liquid Freezer III 360mm kullanıyorum ve son 2 aydır pompadan veya pompanın üzerindeki VRM fanından acayip tiz bir ses geliyor çok rahatsız ediyor. BIOS'tan 2200RPM'e çekince pompayı PC boştayken ses duyulmuyor ama yük binince yine kulaklık içine gelecek kadar yüksek derecede ses yapıyor. Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu bu modelde?
Detaylar
Kim cevapladı?ShadowLegion
Üstün
- Makaleler
- 1
Arctic ile değil 7000 serisi işlemciler ile alakalı. AMD ne kadar övülsede yapamadığı nokta azıcık bir yük bindiğinde uçak motor fanları gibi CPU soğutucuya yükleniyor. 9000 serisinde de bu var. Sırf bundan dolayı AM5'in soket ömrü bitsin Intel'in sonraki nesline geçeceğim. Intel'de böyle sorunlar asla yoktu.Merhaba yaklaşık 1 senedir Arctic Liquid Freezer III 360mm kullanıyorum ve son 2 aydır pompadan veya pompanın üzerindeki VRM fanından acayip tiz bir ses geliyor çok rahatsız ediyor. BIOS'tan 2200RPM'e çekince pompayı PC boştayken ses duyulmuyor ama yük binince yine kulaklık içine gelecek kadar yüksek derecede ses yapıyor. Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu bu modelde?
Arctic ile değil 7000 serisi işlemciler ile alakalı. AMD ne kadar övülsede yapamadığı nokta azıcık bir yük bindiğinde uçak motor fanları gibi CPU soğutucuya yükleniyor. 9000 serisinde de bu var. Sırf bundan dolayı AM5'in soket ömrü bitsin Intel'in sonraki nesline geçeceğim. Intel'de böyle sorunlar asla yoktu.
Aldığımdan beri bir sorun yoktu aslında dediğim gibi yaklaşık 2 aydır oluyor bu sorun. Pompayı 2200 RPM'e çekince düşük derecelerde ses kesiliyor ama pompa mı VRM fanı mı onu çözemedim kasanın camı terste kalıyor sürekli render aldığım içinde söküp bakamadım.
Güncelleme: Tahmin ettiğim gibi pompa üzerindeki VRM soğutmasından geliyormuş ses büyük ölçüde. Onu çıkartıp bağlantı yerine elektrik bantı yapıştırdım tekrar etkileşime geçip çalışmaması için şuanlık büyük ölçüde azaldı ama yine pompada az da olsa bir ses var.
Son düzenleme:
Aldığımdan beri bir sorun yoktu aslında dediğim gibi yaklaşık 2 aydır oluyor bu sorun. Pompayı 2200 RPM'e çekince düşük derecelerde ses kesiliyor ama pompa mı VRM fanı mı onu çözemedim kasanın camı terste kalıyor sürekli render aldığım içinde söküp bakamadım.
Güncelleme: Tahmin ettiğim gibi pompa üzerindeki VRM soğutmasından geliyormuş ses büyük ölçüde. Onu çıkartıp bağlantı yerine elektrik bandı yapıştırdım tekrar etkileşime geçip çalışmaması için şu anlık büyük ölçüde azaldı ama yine pompada az da olsa bir ses var.
Nasıl bir ses hocam? Bende Pro modeli var ve pompa hızını 1400 üstüne çıkarttığımda pompadan ses gelmeye başlıyor.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-