LASCALLA

Uzman
9800X3D işlemciyi Cinebench R23 testine sokuyorum 135-140W arası veriyor ve sıcaklık sabit 90 derece bu normal böyle bir sıvı soğutma için?
Masaüstü boşta ve internette takılırken 20-30W arasında 50 derece civarında

PBO 200 -20 açık

RAM: EXPO açık

Ekran kartı 2080 Ti

Yüksek. PBO yu kapatın. İşlemci boşuna ısınmasın.2080 Ti e.kartı için zaten o işlemci çok fazla olmuş 2080 Ti gibi 2-3 tane e.kartını besler o işlemci.Soğutucu montajını kontrol edin Raadyatör önde ise ,kasa üstüne takın.

Soğutucu oturdu mu? Veya jelatini söktünüz mü?
vidaları baya bi sağlam sıktım , tabi ki jelatini söktüm

Yüksek. PBO yu kapatın. İşlemci boşuna ısınmasın.2080 Ti e.kartı için zaten o işlemci çok fazla olmuş 2080 Ti gibi 2-3 tane e.kartını besler o işlemci.Soğutucu montajını kontrol edin Raadyatör önde ise ,kasa üstüne takın.
ekran kartı yetersiz olduğu için zorlanır mı işlemci , radyatör yukarıda

vidaları baya bi sağlam sıktım , tabi ki jelatini söktüm

ekran kartı yetersiz olduğu için zorlanır mı işlemci , radyatör yukarıda
Tersini söylemişsiniz. İşlemci ,zayıf e.kartlarında zorlanmaz . Darboğaz denilen olay ,güçlü e.kartı ile ,zayıf bi işlemci takarsanız olur. Darboğazı ,tersten söylüyorsunuz,yani. Sizde hiçbi problem yok.

Tersini söylemişsiniz. İşlemci ,zayıf e.kartlarında zorlanmaz . Darboğaz denilen olay ,güçlü e.kartı ile ,zayıf bi işlemci takarsanız olur. Darboğazı ,tersten söylüyorsunuz,yani. Sizde hiçbi problem yok.
yani senin dediğine göre ısınmasında mı etkisi olur , önceki yorumunda demek istediğini anlayamadım tam

PBO ayarını sıfırladım, Auto yaptım ve tekrar R23 testi yaptım en fazla 76-77 derecelerde takıldı işlemci en fazla 110-115Wlara cıkabildi
Test sırasında ve boşta aldığım ekran fotoları kontrol eder misiniz?
Dikkatimi ceken şey pump System fan neden boşta ve yükte aynı çalışıyor normal mi?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-03-28 222029.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-28 222029.webp
    1,4 MB · Görüntüleme: 68
  • Ekran görüntüsü 2025-03-28 222405.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-28 222405.webp
    1,5 MB · Görüntüleme: 82
PBO ayarını sıfırladım, Auto yaptım ve tekrar R23 testi yaptım en fazla 76-77 derecelerde takıldı işlemci en fazla 110-115Wlara cıkabildi
Test sırasında ve boşta aldığım ekran fotoları kontrol eder misiniz?
Dikkatimi ceken şey pump System fan neden boşta ve yükte aynı çalışıyor normal mi?
Normaldir, ayar yapabiliyorsanız ayarlayın.

Pompa sistem fanı denen dalga,pompanın devridir.O zaten değişmez. Ellemeyin onu ve takıntı yapmayın.
PBO yu silip atınca sistem ve işlemci kendine gelmiş. Boşuna canım işlemciyi fırında tavuk gibi kızartıyordunuz. Bu haliyle bile o e.kartı gibi 2 tane sini çantada keklik,çalıştırır.