Arctic Liquid Freezer III pompa ve boru konumu doğru mu?

loginox

Uzman
Herkese selam,

Sisteme yeni Arctic Liquid Freezer III 240mm sıvı soğutma aldım ve montajını yeni bitirdim. (sistemde XPG valor Air ve Corsair Vengeance RGB RAM var. Üst tarafa sığmıyor.) Kasamın yapısı gereği radyatörü ön tarafa konumlandırdım, fanları söküp radyatörün üstüne montajladım.

Aşağıya fotoğrafı bırakıyorum. Görebileceğiniz gibi radyatör boruları üst tarafta kalıyor. Pompa (işlemci bloku), radyatörün en üst noktasından daha aşağıda konumlanmış durumda. Yani sıvı akışı ve pompanın hava yapmaması açısından temel kuralı sağladığımı düşünüyorum.

Ancak boruların üstten gelmesi kafama takıldı. Zamanla şırıltı veya su sesi gibi akustik bir problem yaratır mı? Boruların boyu kurtarırsa ve ekran kartına temas etmeyecekse, radyatörü ters çevirip boruları aşağıdan vermem akustik veya performans açısından çok fark eder mi?

Kurulumu şu anki haliyle bırakmamda teknik bir sakınca var mı, yoksa söküp boruları aşağıya alınır mı? Deneyimli arkadaşların fikir ve tavsiyelerini bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler!

Bu şekilde uygun olur. Pump ters monte edin görseldeki gibi, boruların da radyatöre alt kısımdan girmesi uzun vade daha iyi olur ama şart değil. Üstten girmesi, Pump radyatör 2 ucu arasında kaldığı müddetçe sıkıntı yaratmaz. Pump radyatörün üstü konumda kalırsa yer çekimine karşı ekstra iş yapacaktır, o sakıncalı olur.

Kasa kapağı hep açık kalacaksa farkı olmaz ama yan kapak kapalıyken bu şekilde olmalı ön panelde.

Eki Görüntüle 249665
Radyatörün fanlarının havayı içe çekmesi gerekiyor. İçerisi iyi soğutuluyorsa içe bakması daha iyi olur. Akışkan ve soğuk havayı çeker içine.

Bu arada içe çekmesi gerekiyor derken radyatörün içine çekmesi gerekiyor. Yani kasanın iç tarafına bakacaklar ve kasa içinden havayı radyatöre çekecekler. Kasa için egzoz görevi görmüş olacaklar.

Son düzenleme:

Ben o şekilde çok hazzetmiyorum ama denenebilir. Ön panele takılacaksa kasa yan kapak kapalı senaryolarda her daim Airflow yönü ok ile işaretlediğim gibi olması lazım, dışarıdan serin havayı çekmesi lazım. İşlemci en serin o şekilde çalışır, akvaryumlarda da böyle. Ön panelde eğer radyatör egzoz görevi görecekse arka egzoz ve üst panel fanları ters çevrilmeli.

Bu şekilde de olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…