3

31191

Ziyaretçi
Merhaba arkadaşlar,
Uzun bir süredir Arctic LF3 Pro 360mm sıvı soğutucu kullanıyordum. Yaklaşık 5 ay boyunca sistemimde yer aldı fakat işlemci sıcaklıklarım 100W yük altında 70-75 derece civarında seyrediyordu. Rakip sıvı soğutuculara baktığımızda ise genelde 60 derecelerde sabitleniyorlar. Arctic'in 38mm gibi devasa bir radyatöre sahip olmasına rağmen, daha ince radyatörlü rakiplerinin gerisinde kalması oldukça şaşırtıcıydı.

Ancak pompayı ters taktığımda 10-12 derecelik bir sıcaklık düşüşü gözlemledim. Bu da gösteriyor ki Arctic mühendislerinin özellikle AMD tarafında doğru bir optimizasyon yapmadığını. Biz ise çözümü pompayı ters takmakta bulduk.

Şu anda Cooler Master Atmos II kullanıyorum ve açıkçası Arctic'in bu mühendislik hatasını gördükten sonra, başlıkta kendilerine selam çakmadan geçemedim. Çünkü bu yapılan gerçekten affedilmeyecek kadar büyük bir tasarım hatası. :)

Ekran görüntüsü 2026-02-05 181033.webp

Ekran görüntüsü 2026-02-05 181123.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ters çevirince değişen ne oluyor ki? Bilmediğimden soruyorum. Çünkü bahsettiğiniz değişen sıcaklık değeri hatırı sayılır derecede fazla.

Oirjinal başlık modlar tarafından değiştirilmiş yoksa güzel bir başlığımız vardı.

Ters çevirince değişen ne oluyor ki? Bilmediğimden soruyorum. Çünkü bahsettiğiniz değişen sıcaklık değeri hatırı sayılır derecede fazla.

Tamam işte ters çevirince sıcaklık değişiyor. Yeterli değil mi?
Değişen şey işlemcinin sıcaklığı 10-12 derece gibi bir sıcaklık düşüşü oluyor pompayı ters takınca.

Bende Artics 3 Pro 240 kullanıyorum boru yukarıda olunca pompa ara sıra bağırıyor.

Ben 6 saat test ettim söktüm başka soğutucu taktım attım kenara duruyor.

Son düzenleyen: Moderatör: