Arctic Liquid Freezer III Pro'nun kabloları nereye takılmalı?

@20424 @Ayhan Dönmez

İnanılır gibi değil. An itibariyle SE 224XT'yi montajladım. Tek fanlı bildiğimiz hava soğutucu . AM5 desteği var mış montajlamada sıkıntı yaşamadım o yüzden. Ve gel gelelim testlere:

Boşta

AIDA64 stres testi:

Ve Cinebench R23

Tek fanlı 2000 RPM fanlı soğutucu, aynı değerleri yakaladı hatta AIDA'da 2-4 derece daha az sıcaklık aldım. Üstteki radyatörü sökmedim, sadece kabloları çıkardım ve soğutucuyu monte ettim. Kasanın yanı açık bir şekilde yapıldı. Şaka gibi

Arctic'te böyle bir sorun olması çok üzücü olmuş, acaba gerçekten de problem ne, ben de merak ettim. Garanti yollayacaksınız o zaman ve inceleyecekler. AM5 desteği varsa bu şekil kullanın, 2 fan takabilirsin, tekli de kullanabilirsin gerekli aparat varsa. -15/-20 undervolt ile oyunda sıcaklık sorunun oluşmaz.

@oreson Yine de boştaki sıcaklık 60 mı şu anda, onda farklılık var mı? R23'te tekli multi testte kaç skor alıyor?

@oreson BIOS'tan Integrated Graphics kapar mısın bir de disabled şeklinde, ek olarak SoC voltaj manuel mod açıp 1.2 girin. 6000 c30 için yeterli. Boştaki sıcaklığa tekrar bir bakın, ek olarak -20 undervolt verin.

Boşta 60 derece yüksek, odanın hamam gibi falan olması lazım ki anca öyle olsun, ben sadece oraya takıldım. 50-55 arası olmalıydı en fazla. Bu çiplerin bazısı +10 derece yüksek çalışıyor boşta, fabrikasyon öyle ama 60 çok kabul edilir değer değil boşta. Önerdiğim debloat işlemi de yapın verdiğim kod ile. Guide atmıştım nasıl yapılacağı hakkında.

Hocam şaka gibi gerçekten. Bunda bile daha yüksek puan aldım 21970 alıyordum.

İşlemcide de sorun yok gibi bundan yola çıkarsak.

Hocam şaka gibi gerçekten. Bunda bile daha yüksek puan aldım 21970 alıyordum.

Eki Görüntüle 167681
Çok şaşılacak bir şey yok, ortalama bir hava soğutucu ile en kral sıvı soğutma arasında, bu çip özelinde çok fark yok, 9950x gibi yüksek saat frekanslarına sahip değil, ısınıyor mu ısınıyor orası ayrı, Arctic'te de bir sıkıntı olduğu aşikar. Hava soğutma fazlasıyla yeterli bu çipe zaten. Dediğim ayarlamaları ekstra yapıp SS paylaşın, hem boşta hem yükte, tekrar bakalım, ekstra debloat da yapın, hepsini anlattım.

Boşta 60-62 bandında, Arctic'te de aynıydı. Oda biraz küçük ve sıcak, onun da etkisi var kesinlikle.

ASUS BIOS'una ve ayarlarına çok hakim değilim. Undervolt kısmını nereden, nasıl gireceğimi bilmiyorum bi internete de baksam faydalı olur gibi.

Ben söyleyim kabaca, BIOS'tan korkmayın, bir zarar verme durumu söz konusu olmaz. Ai tweaker'den az aşağı in, orada precision boost overdrive var, oradan az aşağı in yine, curve optimizer var, negatif -20 yazacaksın oraya all core deyip, sonra geri geleceksin yine ai tweaker kısmına, az aşağı in, sende zaten EXPO açık şu anda, SoC voltaj 1.25 falan ayarlı olması lazım, onu elle manuel mod deyip 1.2 ayarla, ek olarak yukarıda arama yeri var search diye geçer, oraya integrated yaz ve disable yap onu.

Bu işlemlerden sonra tekrar boştaki ve yükteki değerleri karşılaştırıp SS atar mısın, daha anlamlı olacak bu şekilde. @oreson

Arctic Pro bu soğutucuyu normalde üçe katlar, soğutucuda sorun olduğu net.

Arctic Pro bu soğutucuyu normalde üçe katlar, soğutucuda sorun olduğu net.

Benim merak ettiğim husus bunu direkt teknobiyotikle iletişime geçtikten sonra mı göndermeliyim ve hangi sebebi belirterek geri göndermeliyim emin olamadım. Ürünü pazartesi satın aldım elime de salı günü geçti. Forumlarda işi yokuşa sürmesi olası bir firma olarak belirtildiği için biraz kafam karışık. Öneriniz var mı?

@oreson Bu işlemleri yaptıktan sonra dediğim şekilde debloat da yap kod ile, sonrasında OCCT CPU+RAM large dataset + extreme mod başlat, test esnasında SS at yükteki değerleri inceleyelim, tüm bu verdiğim ayarlamalardan sonra. Arctic ile de vedalaş, para iadesi/değişim/garanti firma seni hangi yöne yönlendiriyorsa o şekilde, normalde iade alması gerekir ama bunlar sorunlu firmalar. Vatan, hepsiburada ya da Amazon gibi firmalar direkt iade alırdı böyle bir durumda 2 haftalık süre dolmadan.

DOA ürün bu, dead on arrival diye geçer, sizlik bir kusur yok, kusurlu ürün geldi diye firma ile iletişim geçin, bizim buradan bir şey söylememiz zor. Firmanın tutumu belirleyecek her şeyi, tatlı dille anlatın, yasal olarak iade almak zorunda ama bahsettiğim firmalardan alsan her şey çok kolay olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…