Detaylar
Kim cevapladı?Durum şuan böyle hocam. Cinebench açarsam daha da sıcak çalışacaktır ama iyileşme var gibi gerçekten öncekine kıyasla.
Konu dışı işlemciyi %30-%50 arası kullanan bir oyunda da 60 70 arası geziyor, çoğunlukla 63 65 bandında.
9 derece fark oluşmuş, çok iyi, bir de Cinebench değerlerini görelim.
Cinebench'te sonuç yine aynı çıkınca AIDA'yı tekrar kontrol ettim.
77 dereceyken FPU, cache ve system memory'leri tiklemeyi unuttuğumu fark ettim. Sonuç aslında maalesef aynıymış. Macun yenilemesinden başka çarem yok gibi.
Evet. AIDA tiklerini açınca da o da 86 civarı oldu.
O soğutucuyu biliyorum, test verileri doğruysa Max 80 derece civarında olması lazım işlemcinin.
CPU Fan'ı %100 çalışacak şekilde ayarlayıp tekrar test yapın.
Sonuç değişmezse macun bozulmuş olabilir, farklı bir macun denemek lazım, soğutucunun sorunlu olma ihtimali de var.
BIOS sıfırlayınca EXPO kapanmış, onu açarsınız.
Sonuç değişmezse macun bozulmuş olabilir, farklı bir macun denemek lazım, soğutucunun sorunlu olma ihtimali de var.
O soğutucuyu biliyorum, test verileri doğruysa Max 80 derece civarında olması lazım işlemcinin.
Fan zaten 100%'de çalışıyordu 3000 Rpme kadar çıkıyor radyatör fanları, bu da 2900 civarıydı. Macun yenilemesi deneyeceğim artık o da olmazsa fanda sorun olabilir, en yaşamak istemeyeceğim senaryo.
Macun olarak MX-6 mı önerirsiniz? Umarım olmaz ama fanın bozuk olma ihtimaline karşı aşırı pahalıya kaçmayacağım bir şekilde gitsem daha iyi olur gibi. Normalde Kryonaut düşünürdüm ama.
- Makaleler
- 1
@oreson Sizdeki sorunun bir benzeri @behramabi 'de de mevcuttu, sizinki tek farkı Pro sürüm olması. RAM sorunu yaşamanızın sebebi, soğutucu çok sıktığınız için RAM training hataları yapar, görüntü alamazsınız EXPO'dayken, o yüzden CLRTC adlı pinlerden BIOS sıfırlama işlemi yapmanız gerekli, yaptığınızda da sistem açılmış. Soğutucu monte ederken 2 tarafı da eşit şekilde ve dönmeyene kadar sıkılması lazım, aşırı sıkma işlemi her daim RAM sıkıntıları yapar, ek olarak Contact Frame kullanıyorsanız onu da sökün, o da RAM hatalarına sebebiyet verir.Fan zaten 100%'de çalışıyordu 3000 Rpme kadar çıkıyor radyatör fanları, bu da 2900 civarıydı. Macun yenilemesi deneyeceğim artık o da olmazsa fanda sorun olabilir, en yaşamak istemeyeceğim senaryo.
Macun olarak MX-6 mı önerirsiniz? Umarım olmaz ama fanın bozuk olma ihtimaline karşı aşırı pahalıya kaçmayacağım bir şekilde gitsem daha iyi olur gibi. Normalde Kryonaut düşünürdüm ama.
Bu soğutucuda ek olarak 3'lü kabloyu kullanmanız sizin yararınıza olur. Macun olarak Kryonaut tercih edebilirsiniz, yeterli gelecektir. @behramabi En son garantiye yollamıştı diye hatırlıyorum, kendisi online olursa eğer tecrübelerini aktaracaktır.
Bu macunu bilen, öneren birini zor bulursunuz, o da benim farkım olsun, çok iyi macundur.