Arctic Liquid Freezer III Pro'nun kabloları nereye takılmalı?

Ama genel anlamda bir sorun olduğu aşikar. Bu çipte iod 70 derece normal değil. iod 60 bile geçmez o soğutucu ile yük altında normalde.

Eki Görüntüle 167285

Bunu mu kast ediyorsunuz OFF halini? Bir de 95 derece sıkıntı olmasın.
Evet off olacak. 95 derece sıkıntı değil, işlemci kısıyor kendini. Ben 100 derecede test ettim kaç kere, bir şey olmadı. Özellikle t-die sensörü 100 zıplıyor ağır testlerde.

Aldığın skor önemli 22-24k vermesi lazım bu aralıkta en kötü, gidip de 18-20k veriyorsa ciddi sıcaklık sorunu vardır, işlemci throttle ediyor kendini yani. Zaten 95 dayanması da çok mantıklı değil PBO kapalıyken, IOD hotspot da zaten 70 vurmuş OCCT'de. En azından senin kafadan +10 derece sıcaklık problemin var şu anda. Bu ne kaynaklıdır çözmek zor.

Multi-core mu yapacağım single mı?

Soğutucu bloğun altındaki bakır yüzeyde jelatin kaldıysa aynı bu sorunu yapar ama onu sökmüşsünüzdür zaten. Pompa da niye bozuk olsun, her şey düzgün çalışıyor gibi görünüyor aslında. Fanları 3000 RPM çekip full devirde pompa + radyatör fanları denedin mi test esnasında ? Armory crateden max al fanları, öyle SS at, inceleyelim. 10 dk test etme, 1 kere yapsın o şekilde at, 10 dk gerekli değil şu anda senin için. @oreson

Multi-core mu yapacağım single mı?
Multi ve off olacak. Tek test edecek, oradaki skor ile beraber HWiNFO'yu üstten aşağı doğru 2-3 SS paylaş, tüm değerleri görelim, ne çekmiş sistem. %100 al Armory'den tüm fanları şu anlık.

95 derece zarar vermez ondan korkma, şu an bu sorun ne kaynaklı onu tespit etmen lazım. Arka planda çok çer çöp çalışıyor bir de 300'e yakın işlem var. Şu an 150 falan olması lazımdı tüm bu programlar dahil.

Fan eğrisi zaten 100%e çekmeye ayarlı. Elle çekmeme gerek var mı sanmıyorum.

Fan eğrisi zaten 100%e çekmeye ayarlı. Elle çekmeme gerek var mı sanmıyorum.

Eki Görüntüle 167287

Eki Görüntüle 167288
Pompayı manuel olarak %100 al şu anda, diğerleri turboda kalsın. Bana mantıklı gelmedi bu sıcaklık değerleri dediğim gibi. HWiNFO üstten aşağı 2 3 SS atarsan, her şeyi görelim, R23'te anlattığım gibi tek test gerçekleştir multi.

Bu soğutucu ile iod 55-60 arası olmalıydı örnek olarak, çipin bellek kontrolcü kısmı yani kabaca, CCD kısmı ayrı. Asıl ısınan kısım CCD kısmı. Sende genel anlamda 95'e vurmuş R23'te, normalde bu da çok olası değil. 80-90 arası kalmalıydı o soğutucu ile.

Pompaya sabit RPM veremiyorum sanırım. Sağ kısma tıklanmıyor. Derece kısmından yükseltebilirim belki.

Kasanın hava akımında falan sorun yok değil mi, bu işlem esnasında kasa kapağı açık bırakıp dener misin ekstra @oreson

Pompaya sabit RPM veremiyorum sanırım. Sağ kısma tıklanmıyor. Derece kısmından yükseltebilirim belki.

Eki Görüntüle 167289
Soldaki en düşük değeri tepeye doğru götür, tüm değerleri fullüyor Armory.

CPU ve Chasis fan kısmını da Cpu yerine Cpu Package olarak değiştir, fanlar erken ivmelensin turbo modda.

Şu şekilde. Alttaki fanlar içeri veriyor gösterdiğim gibi ve 2000rpm. Hava akışında sorun olduğunu düşünmüyorum çünkü ekran kartı da epey soğuk çalışıyor. Öyle bir şey olsa ekran kartına da yansırdı bence.

CPU ve Chasis fan kısmını da Cpu yerine Cpu Package olarak değiştir, fanlar erken ivmelensin turbo modda.

Bunu da yapmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…