İndividual bağlantı ile pompayı %100 yaparsanız boştaki sıcaklığınız düşer ama yük altındaki ısı değişmez, çünkü AiO kabloya CPU fandan yaptığınız ayarda 70 derecede her şey zaten %100 oluyor.

Ayarı da ben değil anakart yazılımı ayarladı aslında. Ona bir ayar çekebilirim.

Hayır değil. CPB açıktır muhtemelen ama hiç dokunmadım. Yaptığım tek ayar EXPO'yu açmak ve kurulum oldu.

1753363393355.webp

95 dereceye çıkmaması lazım, soğutucu blok kısmı düz basıyor mu işlemciye, vidaları dengeli sıkıldı mı?

95 dereceye çıkmaması lazım, soğutucu blok kısmı düz basıyor mu işlemciye, vidaları dengeli sıkıldı mı?

Oturttuktan sonra biraz sağı sıktıktan sonra, biraz sol sonra tekrar sağı sıkması şeklinde gitmiştim. Bunca süreci anlamama sebebim de o aslında. Macunu da her zamanki sürdüğüm gibi X şeklinde, sonra üstüne pompa kısmını oturtup vidaları sıkmak oldu. Yanlış bir şey yaptığımı da düşünmüyorum pek ama acaba yayılımında mı bir sorun oldu diye düşünüyorum. Aklımda 3'lü kabloyu denemek sonrasında da tekrar macun yenileme geliyor şuan sadece.

Soğutucu blok kısmını tekrar bir kontrol edin, macunu değiştirmeye gerek yok, vidalarını gevşetip bloğu hafif sağ sol yapıp vidaları itinalı azar azar sıkın, değerleri tekrar kontrol edelim.

Bu kasaların soğutmasından optimun düzeyde faydalanmak için soğutucuyu sağ yana montajlamak lazım.

Soğutucu blok kısmını tekrar bir kontrol edin, macunu değiştirmeye gerek yok, vidalarını gevşetip bloğu hafif sağ sol yapıp vidaları itinalı azar azar sıkın, değerleri tekrar kontrol edelim.

Bu kasaların soğutmasından optimun düzeyde faydalanmak için soğutucuyu sağ yana montajlamak lazım.

Hocam sıkıntıya girdim. Bloğun vidalarını gevşetirken dirençten elime geldi. Çok beklemeden geri monte ettim. Vidaları sıktım ama o sırada bloktaki fan kablosu fark etmeden hafif esnediği için start ettiğimde Cpu fan error çıktı ve fanlar çalışmıyordu. Kapattım, sonrasında kabloları kontrol ettikten ve gevşeyen kısmı taktıktan sonra fanlar çalışmaya başladı tekrardan ama bu sefer de görüntü gelmiyor. Ne yapabiliriz

@20424