@20424 @Ayhan Dönmez hocalarım curve optimizer'dan negatifi seçip 20 girdim sonrasında da 25 girdim ama sıcaklık niyeyse düşmüyor boşta aynı sıcaklık. Boost vermedim sadece negatif girip kaydedip çıktım. Sebebi ne olabilir sizce? Hava soğutma yetersiz geldiği için mi oluyor acaba gerçekten anlamadım.
Boştaki sıcaklığı SoC voltaj azaltmak düşürüyor en belirgin, integrated graphics kapattın mı? Bir de PSU üste takılan modellerden uzak dur kasa alırken, arkadaşım sırf bu yüzden değişti kasayı, en az 5 derece düştü boştaki sıcaklığı, 9800X3D var onda da. @oreson

Boştaki sıcaklığı SoC voltaj azaltmak düşürüyor en belirgin, integrated graphics kapattın mı? Bir de PSU üste takılan modellerden uzak dur kasa alırken, arkadaşım sırf bu yüzden değişti kasayı, en az 5 derece düştü boştaki sıcaklığı, 9800X3D var onda da. @oreson

İntegrated kapattım. Bir de -20 ve sonrasında -25 girdim ama niyeyse boşta aynı, gerçekten anlamlandıramıyorum.

İntegrated kapattım. Bir de -20 -25 girdim ama niyeyse boşta aynı, gerçekten anlamlandıramıyorum.
-50 de girsen boştaki değişmez nerdeyse, -15 -20'de en fazla 1-2 derece düşer, o da çekirdek sıcaklığı azalcağından dolayı. Boştaki sıcaklığı IO Die belirler, onu da en net belirleyen SoC voltaj. İşlemcin sağlam mı bilmiyorum, önce 1.2 SoC manuel mod dene, OCCT CPU+RAM Extreme+Large Dataset yap 10-15 DK. Sonra 1.15 SoC dene. Stabilse 1.15'te kal, belirgin düşürür sıcaklığı. Ama 3-4 derece olur o da en fazla. PSU çok etkiliyor, arkadaşım PSU'yu dışarı alıp test etmişti kasasını, o şekilde düşmüştü çip sıcaklığı.

-50 de girsen boştaki değişmez nerdeyse, -15 -20'de en fazla 1-2 derece düşer, o da çekirdek sıcaklığı azalcağından dolayı. Boştaki sıcaklığı IO Die belirler, onu da en net belirleyen SoC voltaj. İşlemcin sağlam mı bilmiyorum, önce 1.2 SoC manuel mod dene, OCCT CPU+RAM Extreme+Large Dataset yap 10-15 DK. Sonra 1.15 SoC dene. Stabilse 1.15'te kal, belirgin düşürür sıcaklığı. Ama 3-4 derece olur o da en fazla. PSU çok etkiliyor, arkadaşım PSU'yu dışarı alıp test etmişti kasasını, o şekilde düşmüştü çip sıcaklığı.

Şuan baktığımda 1280'di SoC voltajı. 1200'e kadar çekmek kararsızlık yaratmasın?

Bence sen uygun fiyatından dolayı Phantom alıp dene ekstra, yine aynı dereceler olursa ya kasanın havalandırma kötü ya da bahsettiğim PSU mevzusu böyle yapıyor. Üstte olunca ısıtır çünkü, arkadaş söktüğünde -5 derece düştü boşta. @oreson

Şuan baktığımda 1280'di SoC voltajı. 1200'e kadar çekmek kararsızlık yaratmasın?
1.28 değil, Asus'un bu anakartlarında sensör yanlış okuyor. Şu anda 1.25 SoC voltajın. 1.15'e kadar 6000'de çekersin, sistem açılır ama stabil olmaz, mavi ekranlar falan olur. O yüzden 1.2 ve 1.15 dene sırayla, hepsinde de 15-20 dk bahsettiğim OCCT testini yap. Orda anlarsın var mı yok mu kararsızlık basitçe.

@20424 @Ayhan Dönmez hocalarım iadeyi vermiştim hatırlarsınız 1 hafta önce, teknik servise gitti. Bugün şükür uzamadan onaylandı.
Alternatif soğutucu ne alınabilir diye bakıyordum fakat her şeyde stok bitmiş. Galahad Lite 360 bile bulunmuyor, satan tek bir kişi de 6.5'a çıkarmış fiyatı. Thermalright Frozen Warframe Pro 360 olabilir diyordum, onda da stok bitmiş. Herkes sistem topladığı için olsa gerek hiçbir şeyde stok kalmamış :/.

Bu cuma gaming gecesini de bekleyesim var ama pek bir şey geleceğini yine sanmıyorum, stok yok çünkü direkt. Acaba stoklar yenilenene kadar hava soğutma mı alsam diye düşünüyorum şu an. 1-1.5 haftadır 224XT ile idare ediyorum. Boşta 60-62 olsa da, oyunlarda en fazla 70'i görüyorum, ortalama 67-68 civarı takılıyor, sıcaklıklar çok kötü değil aslında ama neye yönelsem kararsızım. Ne önerirsiniz?

@20424 @Ayhan Dönmez hocalarım iadeyi vermiştim hatırlarsınız 1 hafta önce, teknik servise gitti. Bugün şükür uzamadan onaylandı.
Alternatif soğutucu ne alınabilir diye bakıyordum fakat her şeyde stok bitmiş. Galahad Lite 360 bile bulunmuyor, satan tek bir kişi de 6.5'a çıkarmış fiyatı. Thermalright Frozen Warframe Pro 360 olabilir diyordum, onda da stok bitmiş. Herkes sistem topladığı için olsa gerek hiçbir şeyde stok kalmamış :/.

Bu cuma gaming gecesini de bekleyesim var ama pek bir şey geleceğini yine sanmıyorum, stok yok çünkü direkt. Acaba stoklar yenilenene kadar hava soğutma mı alsam diye düşünüyorum şu an. 1-1.5 haftadır 224XT ile idare ediyorum. Boşta 60-62 olsa da, oyunlarda en fazla 70'i görüyorum, ortalama 67-68 civarı takılıyor, sıcaklıklar çok kötü değil aslında ama neye yönelsem kararsızım. Ne önerirsiniz?

Lian Li Lite Performance 360, Bu soğutucuyu kovalayın pişman olmazsınız.

Lian Li Lite Performance 360, Bu soğutucuyu kovalayın pişman olmazsınız.

Zaten ilk aklıma gelen sizin önerileriniz ve bu oldu. Takipte olacağım ama 1 hafta önce 4000-5000'den satılırken, anlık durumda hiçbir yerde düzgün soğutucularda stok kalmamış ne yazık ki 2 haftada :). Anlık durumum için öneriniz var mıdır, siz olsanız ne yapardınız?

Zaten ilk aklıma gelen sizin önerileriniz ve bu oldu. Takipte olacağım ama 1 hafta önce 4000-5000'den satılırken, anlık durumda hiçbir yerde düzgün soğutucularda stok kalmamış 2 haftada :). Anlık durumum için öneriniz var mıdır, siz olsanız ne yapardınız?

Aslında ben belli bir güce kadar sıvı soğutma taraftarı değilim, 9800X3D'ye de kule tipi takarım, pompa derdi ile uğraşmam.

Aslında ben belli bir güce kadar sıvı soğutma taraftarı değilim, 9800X3D'ye de kule tipi takarım, pompa derdi ile uğraşmam.

Ya aslında benim de öyle tabularım yok. Hayatımda ilk defa akvaryum kasa aldım, onda da görsellik güzel olsun diye düşündüm, onda da klasiktir bir sorun çıktı. Aklımda Galahad Lite 360'ı almak vardı, onu da kaçırdım :). Şuan geçici olarak bir kule tipi alayım, ileride de fırsat bulunca sıvı soğutma ile değiştiririm ve görsellik sorunuda çözülür şeklinde düşüncelerdeyim.

Bu arkadaşı Ayhan hocam önermişti geçenki konuşmalarda, biraz da ben araştırdım epey popüler bir modelmiş f/p olmasından dolayı. 224XT'ye göre daha performans verecek gibi duruyor. Tek kötü yanı ramleri kapatıyor olması olacak. Ramlerim RGB, bu soğutucunun fanları da üstüne geliyormuş birçok kullanıcının geribildirimine göre. Ama yine de geçici olacak düşündüğümden, İyzico kampanyaları ile vs. biraz daha ucuza getirerek satın alınabilir duruyor. Ya da sizin önerdiğiniz bir model/modeller varsa o da olabilir, yeter ki serin çalışsın artık şu arkadaş.