Makaleler
3
Yer
Ordu
Elimde Arctic MX-4 macun mevcut. Bunu 2.5 yıl önce almıştım ve sadece 1 kere kullandım. Şu aralar laptopumu tekrar temizletmeyi düşünüyorum ancak aklımda birkaç soru var. Öncelikle bu macun bildiğiniz üzere şırınga içerisinde yer alıyor. Kutusuna kadar halen duruyor ancak bu kadar zamandır etkisini kaybetmesi gibi bir durumu var mı? Diğer sorum ise halen bu macun kullanılır mı? Kullanılmaz kötü derseniz ne önerebilirsiniz? Alper Karadağ isimli kanalı takip ediyorum ve yanlış görmediysem Thermal Grizzly Kryonaut kullanıyor. Bunu önerir misiniz? Yoksa elimdeki macun da halihazırda iş görür mü?

İşlemcim i5 9300H ve ekran kartım ise GTX 1650 mobil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde Arctic MX-4 macun mevcut. Bunu 2.5 yıl önce almıştım ve sadece 1 kere kullandım. Şu aralar laptopumu tekrar temizletmeyi düşünüyorum ancak aklımda birkaç soru var. Öncelikle bu macun bildiğiniz üzere şırınga içerisinde yer alıyor. Kutusuna kadar halen duruyor ancak bu kadar zamandır etkisini kaybetmesi gibi bir durumu var mı? Diğer sorum ise halen bu macun kullanılır mı? Kullanılmaz kötü derseniz ne önerebilirsiniz? Alper karadağ isimli kanalı takip ediyorum ve yanlış görmediysem Thermal Grizzly Kryonaut kullanıyor. Bunu önerir misiniz? Yoksa elimdeki macun da halihazırda iş görür mü?

İşlemcim i5 9300H ve ekran kartım ise GTX 1650 mobil.
Bence sıfır almakta fayda var, çok pahalı bir şey değil. Şimdi uzaktan ne desek boş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop için hiçbir macun iyi değil. Faz değişimli termal pedler daha uzun ömürlü olur.

Macun hava almadığı sürece bozulmaz ama laptop için o macun uygun değil, pumpout yapar, Thermalright heilos kullanın, pumpout riski yok.
Pumpout nedir hocam? Açabilir misiniz?

Orjinalini almak gibi durum söz konusuysa kullanılır ya. (bildiğim kadarıyla çok çakması var.)
Elimdeki orijinal hocam. Kutusundan teyit etmiştim. 2 yıl önce temizletmeme rağmen sıcaklık değerlerim pek anormal değil ama hazır temizletmişken macun yenilemenin mahsuru yoktur diye düşünüyorum.

Laptop için hiçbir macun iyi değil. Faz değişimli termal pedler daha uzun ömürlü olur.

Hocam termal pedler nasıl böyle kullanılabiliyor ki? Kullanılmıyor diye biliyordum.