orcnakyldrm

Gelişen
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir termal macunumu değiştirmediğim için bugün Teknobiyotik üzerinden sipariş ettiğim Arctic MX-6 termal macunu kullandım. Fakat termal macunu tazelemeden önce Cinebench 10 dakika testte maksimum 88 derece alıyorken değiştirdikten sonra 90 derecenin üstüne çıktı.

İlk önce macunu X ve etrafına küçük noktalar halinde koyarak yaptım. İşlemci sıcaklığı yüksek olunca çok sürdüm herhalde deyip, silip, bu sefer sadece nohut yarısı kadar nokta sürüp hiç ellemeden tabanı monteledim. "MX-6'yı sürüp yaymak istediğimde çok yoğun olduğundan dolayı süremedim, o yüzden macunu nokta şeklinde sıkıp bıraktım."

Başka hiçbir değişiklik yapmadım sistemim aşağıda yazıyor, sizce sebebi nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • Anakart: MSI B550M-P gen 3
  • CPU: Ryzen 7 5800X3D.
  • Sıvı soğutma: MSI CoreLiquid 360r v2.
  • RAM: Kingston 4x8 3200 MHz DDR4.
Anakart bağlantısı:

Sıvı soğutma pompası CPU_FAN'a bağlı. %100 4100 RPM de çalışıyor.
Sıvı soğutucu fanları SYS_FAN 2'ye bağlı. Kademeli şekilde 40-50-60-70 derecede %20-%40-%70-%100 şekilde.

Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir termal macunumu değiştirmediğim için bugün Teknobiyotik üzerinden sipariş ettiğim Arctic MX-6 termal macunu kullandım. Fakat termal macunu tazelemeden önce Cinebench 10 dakika testte maksimum 88 derece alıyorken değiştirdikten sonra 90 derecenin üstüne çıktı.

İlk önce macunu X ve etrafına küçük noktalar halinde koyarak yaptım. İşlemci sıcaklığı yüksek olunca çok sürdüm herhalde deyip, silip, bu sefer sadece nohut yarısı kadar nokta sürüp hiç ellemeden tabanı monteledim. "MX-6'yı sürüp yaymak istediğimde çok yoğun olduğundan dolayı süremedim, o yüzden macunu nokta şeklinde sıkıp bıraktım."

Başka hiçbir değişiklik yapmadım sistemim aşağıda yazıyor, sizce sebebi nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Anakart bağlantısı:

Sıvı soğutucu fanları SYS_FAN 2'ye bağlı. Kademeli şekilde 40-50-60-70 derecede %20-%40-%70-%100 şekilde.

Şimdiden teşekkürler.
Eski macun neydi?

O zaman 2 seçenek kalıyor. Ya pump-out oldu ki bayağı zor çünkü MX-6'nın vizkozitesi bayağı fazla ya da montajı yanlış yaptınız. Soğutucuyu çıkarıp fotoğraf atabilir misin?

Site üzerinden ürünü doğruladım, ürün orijinal. 1 defa silip yeniden sürdüm. 2-3 defa söküp taktım. Ürün'de taşma durumu yok dediğiniz gibi. Yanlış montaj yaptığımı düşünmüyorum fakat 1 saat içinde tabanla işlemci kısmını söküp fotoğrafını atabilirim.

Merhaba arkadaşlar,

Anakart bağlantısı:

Şimdiden teşekkürler.
MX-6 son zamanlarda kendini bozdu artık, Thermalright TF7 alin diğer macunlara bakmayın. Montaji da eşit yapınız eski macunları temizleyerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu da çok fazla tavsiye ve araştırma üzerine almıştım hocam. İnanın TF7 alsam daha mı iyi olur aynı sonuç mu olur bilemiyorum.

Arctic macunlari eskiden çok iyiydi ama kendisini bozdu artık pump out oluyor sogutmuyor iletkenligi TF7ye göre az ben laptopumda masaustumde TF7'yi kullanıyorum çok memnunum ısınmıyor.