Hocam, iki gündür araştırıyorum hangi fanı alacağıma hala karar veremedim. Sizin sistem bileşenleri ve sistem içi sıcaklıklar nasıldı? Tam olarak yardımcı olursanız çok sevinirim.

R5 9600X
ASUS Dual 4060 Ti

İşlemci soğutucu olarak yine Arctic markasının kule tipi soğutucusunu kullanıyorum, modeli tam hatırlamıyorum. Sistem sıcaklığı ortalama olarak 45 derece civarı geziyor diyebilirim. İsterseniz işlemci sıcaklığına göre ayarlayabilirsiniz. O zaman daha çok değişken oluyor fan devri, en hızlı devire kadar çıkabiliyor.

Bana kalırsa tercih edebilirsiniz; fanlar gayet güzel. Benim bütün fanlar, işlemci soğutucu dahil, bu markadan memnunum diyebilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben galiba Artics P12 ve P14 prolardan alacağım, öyle karar verdim.

Geçen P14 baktığımda maksimum devir hızı P12'den daha düşüktü. İyice bakmanızı öneririm. Daha yüksek devirden zarar gelmez. En yüksekte kullanmak isterseniz daha faydalı olabilir.
Doğrudur hocam ancak intake olarak takacağım yani yan giriş için kasam 2 x 140 destekliyor. O yüzden 140 almak zorundayım. Ayrıca 2650 RPM fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum.

Doğrudur hocam ancak intake olarak takacağım yani yan giriş için kasam 2 x 140 destekliyor. O yüzden 140 almak zorundayım. Ayrıca 2650 RPM fazlasıyla yeterli diye düşünüyorum.
Yeterli olacaktır muhtemelen. Fan ayarını kendi istediğiniz gibi yaparsınız. Benimki sistem sıcaklığı seçili ortalama 1700 devirde çalışıyor. Eğer P14 PWM olarak geçiyorsa BIOS üzerinden PWM moda almayı unutmayın. Sonra bende olduğu gibi fanlar yavaşlayıp durma noktasına gelebiliyor bazen. Ben bunu bilmiyordum neredeyse bilgisayarcıya götürecektim artık sinir gelmişti. Sonradan öğrendim BIOS'tan PWM moda aldım o zamandan beri sorunsuz çalışıyor.

R5 9600X
ASUS Dual 4060 Ti

İşlemci soğutucu olarak yine Arctic markasının kule tipi soğutucusunu kullanıyorum, modeli tam hatırlamıyorum. Sistem sıcaklığı ortalama olarak 45 derece civarı geziyor diyebilirim. İsterseniz işlemci sıcaklığına göre ayarlayabilirsiniz. O zaman daha çok değişken oluyor fan devri, en hızlı devire kadar çıkabiliyor.

Bana kalırsa tercih edebilirsiniz; fanlar gayet güzel. Benim bütün fanlar, işlemci soğutucu dahil, bu markadan memnunum diyebilirim.
Tamamdır teşekkürler