Mezunum ve yakın zamanda gerçekleşen laptop karmaşalarım yüzünden 15 gündür ders çalışmıyorum. İçimden de gelmiyor. Nisan'da aldığım, altı ay kullanabildiğim HP Omen laptopum, Eylül'de ekran kartı bozulması ile DOA (Dead on Arrival) kapsamında iadesi olmuştu. Ben de 8 GB VRAM’in benim isteklerimi tam karşılamadığını Omen 17 kullanınca anlamıştım.
Daha sonra 70.000 TL iade parasını alıp 88.000 TL’ye GameGaraj R9T 5070 Ti aldım. Cihazda bana gelen mi sorunluydu, normali mi oydu bilmiyorum. Ekran kartı throttle yiyordu. Ben de on dört günlük süre dahilinde iadesini verdim. Daha sonra belki 16 inç 2.5 kilo cihaz ısınmıştır diye Slayer 5 Vector 17 (soğuma konusunda iddialı MSI kasası üretimi 9XL Slayer 5) GameGaraj aldım. RAM’ler ısınıp oyun oynamaya engel oluyordu. Sistem, RAM’ler 95 derece olunca kapanıyordu. Değişim istedim. GameGaraj talebimi reddetmiş ve iade etmiş laptopu. Çok üzüldüm. 17 inç benim için tam yeterli ekran boyutu idi. Soğutmasını beğenmiştim. Fan sesi beni rahatsız etmemişti.
Şu an Hepsiburada iade talebimi onaylayınca param iade olacakmış. Ne yapmam gerekiyor? Cihazlar zam yedi. 93.000 TL’ye 5070 Ti laptop bulamıyorum tekrar. Bütçe her geçen gün artmak zorunda kalıyor ama bir yerden sonra patlak verdi zaten. Acaba artık bu laptop işinden uzak durup yaşadığım şehirde üniversite kazanana kadar hiçbir şey almamam mı gerek? Yoksa nasibimi zorlayıp yeni bir cihaz mı arasam? Ya da Başkent'te üniversite kazanırsam kasa mı dizsem bilmiyorum.
Bir kere oyun oynamak benim içimde kaldı çocukluğumdan beri. Hiçbir zaman bir odam, kendime ait masam olmadı. Kendim bu yaz bel fıtığı olmak pahasına sanayide çalışıp aldım. Biraz RDR 2 ve birkaç oyun bitirme şansım oldu. Canım oynamasam bile elimde ekranı güzel, güçlü bir cihazım olsun istiyor. Yaz gelince yok ÖSYM açıklandı etti derken sistem almak Eylül’e ertelenecek. Ben de yazın saatlerce oyun oynamak istiyorum. Şu an yeni, sorunsuz bir laptop alma şansım olsa üç gün test eder, sorunu var mı yok mu bakar, derslerime kendimi verebilirim. Ama belirsizlik içinde kaldıkça ne ders çalışmak ne de başka bir şey yapmak istiyorum. Tavsiyeniz nedir? Gerçekten bu konu panikatak yapmaya başladı beni. Hayatta istediğim tek şey laptop idi, o da bir türlü olmadı. Herkesin farklı beklentileri vardır. Benim de buydu. Acaba Allah bu yoldan vazgeç mi demek istiyor, bilmiyorum. İçimi döktüm. Düşüncelerinizi paylaşır mısınız?