25457

Uzman
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Arduino için uygun fiyatlı USB hub önerir misiniz? Pek anlamam fakat bilgisayarımın USB portlarını korusun ve kartı beslesin yeterli olur.

Harici güç kaynağı kullanmayacaksanız ve kabloları birbirine bağlayıp kısa devre yaptırtmaya çalışmayacaksanız bence çok gerekli değil. En azından ben hiç USB hub kullanmadım. Ama eğer çok istiyorsanız muhtemelen herhangi bir çoklayıcı işinizi görür. Çoğu bilgisayarda USB girişlerinde sigorta var zaten.

Arduino için uygun fiyatlı USB hub önerir misiniz? Pek anlamam fakat bilgisayarımın USB portlarını korusun ve kartı beslesin yeterli olur.

Kısa devre durumunda USB portu değil Arduino içinde bir kısa devre olur ki ağır bir yük olmadığından ve bunlar öğrenme kartı olduğundan kısa devre koruması onu rahatça tolere eder en kötü Arduino yanar fakat USB portunda bir sorun oluşmaz. Zamanında step motor kullanırken Arduino yaktım oradan biliyorum :D. He Arduino'ya ekstra güç sağlamak istiyorsanda zaten veri hattının bir sınırı var gerçek gücü istiyorsan barrel jack girişinden prizle güç vermen daha iyi olur. Fakat yine eğer ağır motorlar falan çalıştıracaksan gücün hepsini karta yüklemek yerine çektiğin gücü paralel olarak motora da ver ki Arduino sorun yaşamasın.