Gigabyte, MSI, Asus falanda giriş seviyesi anakartları da şöyle renklendirseler keşke.Bu konuda konuşacağız merak etmeyin.Kaçamıyor diskler elimden
Çin bir anakarta bağlayıp denemeler yapıyordum işim çıkana kadar
Eki Görüntüle 144569
Detaylar
Kim cevapladı?Eskiden böyleydi zaten, G1 serisine bakıver yemyeşil çok güzel bir de OC serisi var Giga'nın o da turuncu harika.Gigabyte, MSI, Asus falanda giriş seviyesi anakartları da şöyle renklendirseler keşke.
Bir de millete Samsung NAND'ı var diyerek satıyordu Türkiye'nin meşhur bilgisayar kanalları.
Yemek yerken bakayım dedim. Samsung olayını ilk söylerken gözünü kameradan kaçırıyor. SSD açıp baktım derken kamera yakınlaşıyor ve gözlerini büyütüyor. Yalan söylüyorum diye resmen bariz davranışlar da göstermiş.
Neyse açmış en azından. Donanımla ilgili yeni bu, özellik iyi diye övdüğünde kamerayı yakınlaştırıp geri çekmesi muazzam ya.
Peki ya siz taraflı biriyseniz ve bu diskler idare edileceği kadar iyi olmasına rağmen bozana kadar uğraşıyorsanızBu konuda konuşacağız merak etmeyin.Kaçamıyor diskler elimden
Çin bir anakarta bağlayıp denemeler yapıyordum işim çıkana kadar
Eki Görüntüle 144569
Son düzenleme:
- Makaleler
- 14
Zorunda olsak bile zamanında sattığımız ürünleri neden kötüleyeyim ki?Peki ya siz taraflı bir isansanız ve bu diskler idare edileceği kadar iyi olmasına rağmen bozana kadar uğraşıyorsanız.
RecepBaltasiSevenInsan
Yetkin
Sürücü desteği Linux tarafında iyi aslında. Geçenlerde Vulkan 1.4 desteği bile aldı. Bence fiyat uygun olduğu sürece değerlendirilebilir.İkinci el RX 400/500 serisi alanın aklından şüphe ederim. Hem donanımsal sorunlar hem de sürücü desteğinden dolayı.
Aslında 400 serisi biraz riskli olsa da 550 ve 560 alınabilir kartlar. 550'lerle zaten kimse mining yapmadı neredeyse. Ayrıca TGP'si yüksek de olmadığından herhangi bir ek güç girişi de istemiyordu. Wattman hataları da 550 ve 560'da, 570, 580 ve 590'a göre az. Sürücü sorunları da nihayet 2023'den sonra çözüldü bu 550 ve 560'ta da.İkinci el RX 400/500 serisi alanın aklından şüphe ederim. Hem donanımsal sorunlar hem de sürücü desteğinden dolayı.
eATX kartlarda var aslında hala, tabi Thinkcentre anakartları falan böyle oluyor genelde. Onlarda da bolca whitelist sorunu var, BIOS yazdırmadan ekran kartı desteği çok kısıtlı.Gigabyte, MSI, Asus falanda giriş seviyesi anakartları da şöyle renklendirseler keşke.
Ethernet yongası yıldırımlarda genelde ilk patlayan yerlerden birisi oluyor nedense860 EVO SATA SSD'me 3 kere yıldırım düştü, tüm HDD'ler bozuldu anakartımın ethernet yongası yandı, EVO hala çalışıyor.![]()
Son düzenleme:
Necromancer1
Uzman
2020 de aldığım HyperX markalı ancak Kingston üretimi SSD'nin son durumu, ilk günkü gibi olmasa da HDD'ye göre hızlı. Zamanında eşekle arasında 50-100 TL gibi bir fiyat farkı vardı o farkı verip bunu almıştım.
Pişman mıyım?
Hayır.
Pişman mıyım?
Hayır.
Kingston uygulamasının Health kısmından görsel de atabilir misin?2020 de aldığım HyperX markalı ancak Kingston üretimi SSD'nin son durumu, ilk günkü gibi olmasa da HDD'ye göre hızlı. Zamanında eşekle arasında 50-100 TL gibi bir fiyat farkı vardı o farkı verip bunu almıştım.
Pişman mıyım?
Hayır.
Eki Görüntüle 144747
Necromancer1
Uzman
Kingston uygulamasının health kısmından görsel de atabilir misin?
5 yılda %65'e düşmesi gayet iyi bence ki ben bir ara deli gibi veri yazdırıyordum.