İkinci el RX 400/500 serisi alanın aklından şüphe ederim. Hem donanımsal sorunlar hem de sürücü desteğinden dolayı.
Bu yorumunuza katılmıyorum. Diğer bilgisayara 1300 TL'ye ikinci elden RX 480 8 GB versiyonunu almıştık ve Lossless Scaling sayesinde yapamadığı bir şey yok. Halen sürücü hatasıyla da karşılaşmadı. 2 yıl oldu umarım değiştirene kadar hiç karşılaşmaz. Ucuza bu seviye kartları bulursanız Lossless Scaling sayesinde günümüz oyunlarını rahat oynayabiliyorsunuz. Ben 1050 Ti ile Marvel Spider-Man 2 oyununu 1080P 60 FPS FSR kapalı şekilde oynuyordum, gerisini siz düşünün.

İkinci el RX 400/500 serisi alanın aklından şüphe ederim. Hem donanımsal sorunlar hem de sürücü desteğinden dolayı.

Eğer kelepir fiyata bulunursa hala alınabilir 400/500 serisi.
Yeni oyunları vs aşırı akıcı oynatmaz ancak günlük işler için olur, eski oyunlar için olur hala iş görecek bir kart.

Aslında şu Lexar 2 TB alacaktım da, bir gün bekletince stok erimiş. Intenso'nun da stoğu erimeden, bir de şu x1 dönüştürücü ile nasıl performans alındığını merak ettiğimden, özellik ve değerleri iyi gözüken ama çok tercih edilmeyen Netac aldım. Bunların da testlerini (biraz uzun sürecektir ama ilk görsel değerlerini falan kayıt alacağım) atarım.

2025-05-01_11-08.webp

Abi müşteri soruyor, bir SSD takmak nasıl bu kadar pahalı olabilir?

• SSD takmak zor bir iş değil, uygun fiyatlı çöp almak isteyen kendisi takabilir.
  • Bunların montajına para alan "eSnAf" arkadaşlar var. Hem çöp takıyor, hem taktım diye para alıyor.
  • Samsung ve Kingston dışında takmıyorum kardeşim, fiyatı bu. Montaj ücreti yok. İşine gelirse.

Bir şey bir yerde inanılmaz ucuzsa ve çok cazip geldiği için o an satın almak istiyorsanız o şeyden uzak durun.

Abi müşteri soruyor, bir SSD takmak nasıl bu kadar pahalı olabilir?

• SSD takmak zor bir iş değil, uygun fiyatlı çöp almak isteyen kendisi takabilir.
  • Bunların montajına para alan "eSnAf" arkadaşlar var. Hem çöp takıyor, hem taktım diye para alıyor.
  • Samsung ve Kingston dışında takmıyorum kardeşim, fiyatı bu. Montaj ücreti yok. İşine gelirse.

Bir şey bir yerde inanılmaz ucuzsa ve çok cazip geldiği için o an satın almak istiyorsanız o şeyden uzak durun.
Bu yoruma imzamı atmak istiyorum. Kağıt kalem getirin bana.

Test ürünleri geldi. Bakalım ne kadar süre dayanacaklar. Sadece x1 slotuna takarken, dönüştürücünün SSD sabitleme vidası yordu. Hepsi aynıdır diye 70 ₺ daha uygun fiyatlı olanını aldım. Belki videolarına bakıp daha düzgün sabitlenen bir ürün bulabilirim. Vida çıkar gibi gelmedi, ama ekran kartı fanına bir şey uçmasını istemiyorum.

Netac hızları elbette x1 slotunda olduğundan düşük, onu da bir ara düz SSD slotuna takıp deneyeceğim. Sadece x1 nasıl çalıştığını merak ettiğimden aldım. Isınma vb. sorunu olmazsa aslında düşününce Sata'dan daha mantıklı gibi duruyor. Tabii alacağınız depolama SSD'sini olabildiğince uygun fiyat almak daha mantıklı olacaktır.

Fiziksel olarak kurcalayacak el becerim yok. Düz SSD'yi o kabloların arasından yuvasıan takarken de canım çıktı. Ama şu testi başlarda yapın dediğiniz bir şey varsa yapayım. Aşağıyı attığım testleri ayrıca saklayacağım.

Dipnot: Lütfen mesajı yeni konu falana aktarmayın. Zamanı gelince konusunu açacağım.

WhatsApp Görsel 2025-05-03 saat 15.41.17_b1ecab3f.webp

2025-05-03_14-39.webp

2025-05-03_14-45.webp

2025-05-03_14-39_1.webp

2025-05-03_14-50.webp

Hangi exe çalıştırmam gerekiyor? Veya çalıştırdıktan sonra txt içerisinden birini mi atmam gerekiyor? @Caner Uncu

2025-05-03_16-47.webp

Bir tanesini yapınca kapanıyor ve txt veri yazıyor.

2025-05-03_16-49.webp

2025-05-03_16-49_1.webp

2025-05-03_16-50.webp

Son düzenleme:
Bir şey bir yerde inanılmaz ucuzsa ve çok cazip geldiği için o an satın almak istiyorsanız, o şeyden uzak durun.

Bir ekleme de benden: O ürünün reklamı aşırı yapılıyorsa ve satıcı illa ısrarla al al diye ısrar ediyorsa %90, o ürünün bir kusuru vardır.

Şu anda böyle bir plan yok. Çok çirkin oluyor.

O hâlde sitede elimizden geldiğince yorum yapıp trafiği arttırmaya çalışalım. Bu da yeterli olur herhalde. 🙏