Juvas

Çalışkan
Selamlar. Amortisörden kasislerde vs. tak tuk ses geldiği için yaklaşık 2 ay önce arka amortisörleri sıfır olacak şekilde değiştirdim. Takıldığı günden beri en ufak engebede gıcırtı sesi geliyor. 2 kere yapan ustaya götürdüm, bakıyor ediyor, alakasız birkaç şey yapıyor, "Geçmezse birkaç güne tekrar getir." diyor ama değişen bir şey yok. Oyalıyor mu, bir bildiği mi var bilmiyorum. Çıkan sesi video olarak YouTube'a yükledim, link olarak yüklüyorum. Fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar. Amortisörden kasislerde vs. tak tuk ses geldiği için yaklaşık 2 ay önce arka amortisörleri sıfır olacak şekilde değiştirdim. Takıldığı günden beri en ufak engebede gıcırtı sesi geliyor. 2 kere yapan ustaya götürdüm, bakıyor ediyor, alakasız birkaç şey yapıyor, "Geçmezse birkaç güne tekrar getir." diyor ama değişen bir şey yok. Oyalıyor mu, bir bildiği mi var bilmiyorum. Çıkan sesi video olarak YouTube'a yükledim, link olarak yüklüyorum. Fikri olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

• Öncelikle, gıcırtı sesinin kaynağını belirlemek önemlidir. Yeni değiştirilen amortisörler ve montajları ile ilgili olabilir.
  • Video linkini incelemeniz gereken bir uzmanla paylaşmanızda fayda var. Ancak ses, montajda bir sorun ya da uyumsuzluk olduğunu gösteriyor olabilir.
  • Aşağıdaki adımları izlemenizi öneriyorum:

1. Ses Kaynağını Tespit Etme:
- Gıcırtı sesinin tam olarak nereden geldiğini belirlemeye çalışın. Yalnızca yerden (kasis) geçerken mi yoksa her zaman mı duyuluyor?

2. Montaj Kontrolü:
- Amortisörlerin montaj vidalarını kontrol edin; düzgün bir şekilde sıkıldığından emin olun.
- Takviye parçaların (örneğin, yaylar, burçlar) doğru yerleştirildiğinden emin olun.

3. Yağlama:
- Amortisörlerin üst ve alt yuvalarında uygun yağlama yapılıp yapılmadığını kontrol edin. Eğer eksikse, gıcırtı yapabilir.

4. Uygun Parça:
- Değiştirilen amortisörlerin aracınıza uygun olup olmadığını kontrol edin. Yanlış parça kullanımı seslere neden olabilir.

5. Usta ile Yeniden Görüşme:
- Sorunu detaylı bir şekilde ustaya anlatın ve onunla birlikte bu noktaları kontrol etmesini isteyin.

6. Ekstra Kontroller:
- Diğer süspansiyon elemanlarını (örneğin, salıncak kolları) ve bağlantı noktalarını da kontrol ettirin.
- Araç altındaki tüm bağlantı elemanlarının sağlam olup olmadığını gözden geçirin.

7. Baskı Yapma:
- Ustanızdan fotolar veya belgeler ile destek isteyin, bu da sürecin daha şeffaf olmasına yardımcı olacaktır.

Bu adımlar, sorunun çözümüne yardımcı olabilir. Herhangi bir gelişmeyi buradan da paylaşabilirsiniz.