Zaman öldürme dizisi. Sitcom diziler gibi. Hep aynı karakterlerle bilmem kaç yıldır yayınlanıyor. Türk dizi sektörü değişmezse gelişemeyecek. Gerçekten kaliteli denilecek Türk dizi çok az. Doctor Who da öyle demiş birileri. Doctor Who nun karakterleri değişiyor, olay örgüsü değişiyor ve izleyiciyi sıkmıyor. Görsel efekt falan kasıyorlar ve kökleri Arka Sokakların çoğu oyuncularının daha doğmadığı yıllara dayanıyor. Aynı değiller.

Zaman öldürme dizisi. Sitcom diziler gibi. Hep aynı karakterlerle bilmem kaç yıldır yayınlanıyor. Türk dizi sektörü değişmezse gelişemeyecek. Gerçekten kaliteli denilecek Türk dizi çok az. Doctor Who da öyle demiş birileri. Doctor Who nun karakterleri değişiyor, olay örgüsü değişiyor ve izleyiciyi sıkmıyor. Görsel efekt falan kasıyorlar ve kökleri Arka Sokakların çoğu oyuncularının daha doğmadığı yıllara dayanıyor. Aynı değiller.
"Doctor Who da öyle demiş birileri."

Lafımı değiştirip konuşmayın lütfen. Ben Doctor Who ile bu diziyi bir tutmadım sadece olayın uzunlukla alakası yok.

"Doctor Who da öyle demiş birileri."

Lafımı değiştirip konuşmayın lütfen. Ben Doctor Who ile bu diziyi bir tutmadım sadece olayın uzunlukla alakası yok.
Üstünüze neden alındınız genel konuştum örnek üzerinden. Kişisel cevap vermedim. Sizin mesajınızı okudum ve uzun dizi çekilebileceğinden de bahsetmişsiniz biliyorum. Kişisel cevap versem alıntılardım.

Bir insan bir diziyi neden 18 sezon yapar?

Sonra niye Film-Dizi alanında gelişmiyoruz.

Gerçekten haklısınız. Bizim dizi sektöründe TV için zombi vs. gibi değişik temalı dizilere ihtiyaç var. Gençler Netflix'e para ödemeye çok meraklı değil. Televizyonlarda kaliteli içerik olsa, gençler TV'ye yönelecek. İnanmazsınız belki ama bizim ülke, yurtdışındaki bazı ülkelere göre çok fazla dijital içerik izliyor. Çoğu ülkede az da olsa bir TV kitlesi var çünkü kaliteli içerikler var. Bizde ise hep aşk, fakir oğlan zengin kız, zengin patron fakir kız gibi konular işleniyor. Bıktık be kardeşim!

Gerçekten haklısınız. Bizim dizi sektöründe TV için zombi vs. gibi değişik temalı dizilere ihtiyaç var. Gençler Netflix'e para ödemeye çok meraklı değil. Televizyonlarda kaliteli içerik olsa, gençler TV'ye yönelecek. İnanmazsınız belki ama bizim ülke, yurtdışındaki bazı ülkelere göre çok fazla dijital içerik izliyor. Çoğu ülkede az da olsa bir TV kitlesi var çünkü kaliteli içerikler var. Bizde ise hep aşk, fakir oğlan zengin kız, zengin patron fakir kız gibi konular işleniyor. Bıktık be kardeşim!
En orijinali beşinci boyut işte.

Gerçekten haklısınız. Bizim dizi sektöründe TV için zombi vs. gibi değişik temalı dizilere ihtiyaç var. Gençler Netflix'e para ödemeye çok meraklı değil. Televizyonlarda kaliteli içerik olsa, gençler TV'ye yönelecek. İnanmazsınız belki ama bizim ülke, yurtdışına göre çok fazla dijital içerik izliyor. Çoğu ülkede az da olsa bir TV kitlesi var çünkü kaliteli içerikler var. Bizde ise hep aşk, fakir oğlan zengin kız, zengin patron fakir kız gibi konular işleniyor. Bıktık be kardeşim!
Resmen yorumu ben yapmışım gibi harikasınız gerçekten sözlerime tercüman olmuşsunuz yorum yapmama bile gerek yok. Gerçekten artık Güney Kore gibi değişik bir dizi film yaparım zaten Türk dizilerinin birkaçı Güney Kore'den esinti boşa maaş'ta almaları cabası. Mesela eski Türk dizilerini örnek alalım sınıfta geçen hababam, Keloğlan esintisi ile saray temalı bir film, mafya esintisi ile sahte kabadayı gibi gibi gerçekten şimdikiler kadar para alamayan ama halen izleyince güldüren yeşilçam halen şu anki dizi ve filmlere fark atıyor.
31 Temmuz 2006 tarihinde ilk bölümü yayınlanan Arka sokaklar dizisi yaklaşık "18 sezon" yıldır devam ediyor. Bu kadar uzun sürmesine rağmen hala sevilen ve reyting alan bir yapım. Kendisi Türk televizyon tarihinin en uzun süren haftalık dizisi olma özelliğini taşıyor.

Eki Görüntüle 50726

Türker İnanoğlu’nun rahatsızlığı döneminde Kanal D İç Yapımlar‘ın şirketi D Media tarafından 42 bölümüne devralınmıştı. Haziran ayında anlaşma bitiyor. Maalesef Türker İnanoğlu 2 Nisan'da hayatını kaybetmişti. Dizinin devam edip etmeyeceği bu sezon belli olacak. Anlaşmanın bitmesiyle belki başka bir kanala taşınabilir.

Kaynak:Arka Sokaklar final mi yapıyor? Arka Sokaklar bitiyor mu 2024?
Polisiye dizi ve askeri diziler güzel fakat biraz daha geniş tutmalıyız yelkenleri örneğin emirhans arkadaşın dediği gibi zombi temalı farklı temalarla oluşan diziler çekmeliyiz insanlar gerçekten bunalıyor Netflix'e yöneliyor. Bazı yönetmenler senaristler durumun farkında birkaç Güney Kore dizisinden esinlenen diziler oldu fakat Onlar'da hep gene aşk mesk dizileri bir ara mahkum vardı harbiden ızleniyor'du mahkeme temalıydı. Yani temaları biraz daha geniş tutmalıyız diye düşünüyorum. Konu'ya biraz daha gelecek olursak final yapması iyi olmuş fakat farklı temalara yönelebilirsek o kadar çok televizyon dizileri filmleri izlenir zaten Arka Sokaklar'ın izlenmesinin Nedeni'de polisiye temalı değişik yenilikli bir tema olmasıydı.

Son düzenleme: