DeadlyMania7 67

Bilgin
Yer
Cehennemin dibi
Arka vitesin ayarı sürekli bozuluyordu telden ayar yapmak istedim çok dağaldığı için yapamadım yeni tel çekmeye çalıştım her şeyi söktüm fakat telin kalın başı gidonun üstündeki vites değiştirme aparatından çıkmıyor. Vites değiştirme aparatı gidonun üstünde gripshift olarak geçiyormuş galiba. Teli nasıl çıkartabilirim?
YouTube'da 2 3 videoya baktım 2 yerden tutup ayırır gibi çekip sağ sol yapınca çıkarıyorlar ama benimkinde olmadı.

Altında veya başka yüzeyinde tutan bir vida olabilir mi? Mesela benim kullandığım SRAM'da alyan ile gevşetmeniz, elciği sökmeniz ve elcik tarafına doğru çekmeniz gerekli.

Bazı modellerde buna gerek kalmıyor. Vitesi servis konumuna getirip, teli itmeniz ve bir tornavida yardımıyla kurtarmanız yeterli oluyor. Hangi marka olduğunu belirtir misiniz? Daha önce söktüğüm bir modelse yardım etmek isterim.

Bu tarz islerle siz ugrasmayin. Bisiklet basit gozukse tamiri zordur. Siz tamir ettim sanarsiniz, calisir ancak uzun vadede sikinti cikarir. Tamirciye gidin.

Altında veya başka yüzeyinde tutan bir vida olabilir mi? Mesela benim kullandığım SRAM'da alyan ile gevşetmeniz, elciği sökmeniz ve elcik tarafına doğru çekmeniz gerekli.

Bazı modellerde buna gerek kalmıyor. Vitesi servis konumuna getirip, teli itmeniz ve bir tornavida yardımıyla kurtarmanız yeterli oluyor. Hangi marka olduğunu belirtir misiniz? Daha önce söktüğüm bir modelse yardım etmek isterim.

Vites kolunu komple gidondan ayırdım fakat başka bir vidası yok. Birazdan fotoğraf çekip ekleyeceğim.

97f0bc22-122b-40f4-981a-d9c37d6ba992.webp

f02ef578-a5ae-410b-bf4b-5f77c577c63d.webp

d0551e78-f01b-45f0-af0c-b2bcc6a34f67.webp

@62 SFT-30 modelliymiş.

Bu tarz islerle siz ugrasmayin. Bisiklet basit gozukse tamiri zordur. Siz tamir ettim sanarsiniz, calisir ancak uzun vadede sıkıntı cikarir. Tamirciye gidin.

Yapamazsam götüreceğim zaten. Bisikleti komple söküp baştan topladım o kadar da zor bir şey değil.

Son düzenleme:
Bu modeli biliyorum. Sağlamca tutup çekmeniz lazım. Bisikletçiler genelde mengeneye sıkıştırıp çekiyor. Gücünüz yetmiyor çünkü zamanla kaynamıştır.

Yalnız pek dayanıklı değil. Güç uygularken kırılma ihtimali de var.

Bu modeli biliyorum. Sağlamca tutup çekmeniz lazım. Bisikletçiler genelde mengeneye sıkıştırıp çekiyor. Gücünüz yetmiyor çünkü zamanla kaynamıştır.

Yalnız pek dayanıklı değil. Güç uygularken kırılma ihtimali de var.

Bayağı zorladım da çıkmadı. Evde de direkt marangoz mengenesi var bayağı büyük onunla da zor olur. En iyisi bisikletçiye götürüp hem vites ayarını yaptırıp hem teli geçirmesini istemek. Teşekkürler.

Siz kolay saniyorsunuz ancak bilmeyen birinin yapmasi kotu sonuclar dogurur genelde. Sen bir parcayi yanlis yere takarsin mesela. Bunun farkinda bile olmazsin. Suruste olsun durusta olsun hic fark ettirmez. Sonra bir gun bir sikintisi cikar. Goturur gercek bir tamirciye gosterirsin. Adam der ki bu parca burada yanlis ve bu yuzden surayi etkilemis falna filan. 5 lira tamire vermeyim diye evde ugrasip kolayca yaptigini sanarsin ancak o hata daha buyuk bir sikinti olusturur. Bu sefer 30 lira verirsin tamire. Kas yapayim derken goz cikarirsin.

Ayrica duzgun bir bisikletciye goturun. Hem ayakkabici hem bisikletci, hem anahtarci hem bisikletci falan olmaz. Sadece bisiklet uzerine calisan bir yere gotur. Sen ilk saydiklarimdan daha iyi yaparsin cunku. Isinin ehline gotur.

Mesela ben mekanik frenlerimin balata degisimini kendim yapmistim ve tamamen YouTube'daki gibi yapmistim ancak yaparken hassas davranilmasi gereken bir yere guc uygulamisi. Fren tutuyordu aslinda geyet ancak mekanizma diske girmis daha sonra hatali hareketim sonrsai. Disk kesilmis. Balata kirilmis.