oğuz sasi 60

Yetkin
Yer
cehennem
Selam. Sorunumu özetlemem gerekirse ben bisikletimi 2, 3 ay önce tamire / bakıma götürdüm. Adam yaptı bakımını ancak arka freni çok sert yaptığı için frene basmasam bile bisiklet gitmiyordu, yani gidiyordu ancak sanki frene basıyormuş gibi ağır gidiyordu. Ben de fren kolunu çıkarmıştım arka frensiz kullanıyordum. Ancak kar yağdığı için haliyle ön fren ile tepesi üstü düşmemek için arka freni tekrar taktım. Şimdi önden fren kablosunu boşa alsam bile yani çıkartsam bile frene basıyormuş gibi arka tekerlek çok zor dönüyor. Sanırsam fren diskinin oradan bir şeyi gevşetmem lazım ancak evde alet yok ve bisikletçi çok uzak ne yapmalıyım?

Fren mekanik disk mi, hidrolik mi ? Fotoğraf da ekleyebilirseniz daha iyi olur. Mekanik ise kaliperde, balataların birinde ayar yeri olması lazım. Diske uzaklığını ayarlamak için. Onu biraz gevşetebilirsiniz. Genelde alyan oluyor ama elinle veya başka bir şeyle çevirmeyi de deneyebilirsin.

Fren mekanik disk mi, hidrolik mi ? Fotoğraf da ekleyebilirseniz daha iyi olur. Mekanik ise kaliperde, balataların birinde ayar yeri olması lazım. Diske uzaklığını ayarlamak için. Onu biraz gevşetebilirsiniz. Genelde alyan oluyor ama elinle veya başka bir şeyle çevirmeyi de deneyebilirsin.
Buna ek olarak mekaniklerde ayarlayan arkadas ozen gostermediyse halkalari da duzgun dizmedi derdi mevcut.
Iki rahmetten biri, kontrol edersin konu sahibi. Bi fren sokme takma videosu izlersen oturur, atla deve değil.

Hocam hidrolik değil ve eski bir fren kendisi. Normal bir disk işte sıradan bisiklerler de ki gibi. Ancak sorunu sanırım balatalar disk'e sürtüyor.