Topcu 55

Üstün
Merhaba. Carraro Sportive X bisikletimi bugün kurulum yaptırdım ve ilk defa sürdüm. Selesi rahatsız edici geldi. Bana rahat ama böyle spor bir sele önerir misiniz?

Şu mesela, yorumlarda rahat demişler. Çok hantal da durmuyor. Bütçem esnek ama abartılı şeyler de alamam tabii ki.

Bir de selelerde herhangi bir ölçü falan var mı? Yoksa hepsi standart mı? Bisikletimle uyumsuzluk yaşama ihtimalim olabilir mi alacağım selenin?

Son düzenleyen: Moderatör:
Seleye bakarken ağrı hissettim. 😁 Bence eni biraz daha geniş bir ürün bakın ya da sele kılıfları var. Decathlon'dan almıştım. Bayağı rahattı.

Ürünü incilerken ağrı hissettim. Bence eni biraz daha geniş bir ürün bakın ya da sele kılıfları var. Decathlon'dan almıştım. Bayağı rahattı.
Evet önceki bisikletimde sele kılıfı kullanmıştım, Dechatlon'dan almıştım. Ama onlar da sanki uzun kullanımda eski rahatlıklarını kaybediyorlar. Ya da bana öyle geliyor. Daha iyi bir şey olsun diye doğrudan sele baktım.

Ezbere yorumları dikkate almayın. Başkasına rahat olan sele sizde ciddi rahatsızlık yaratabilir. Ayrıca her sele size direkt süper rahat gelmeyebilir. Bunun için doğru ayarlama ile başlayarak biraz da seleye bisikletinizle zaman tanımanız gerekir.

Carraro Sportive X şehir/tur bisikleti, üzerinde hangi sele var? Ölçtünüz mü? Kemik genişliğiniz ne kadar destekliyor? Bu detaylara kısaca bakarak uygun seleyi belirleyebilirsiniz.

Çağrı Terzioğlu'nun videoları size yol gösterir. Eskisi kadar aktif değil, artık Türkiye'de de değil kendisi.

Ezbere yorumları dikkate almayın. Başkasına rahat olan sele sizde ciddi rahatsızlık yaratabilir. Ayrıca her sele size direkt süper rahat gelmeyebilir. Bunun için doğru ayarlama ile başlayarak biraz da seleye bisikletinizle zaman tanımanız gerekir.

Carraro Sportive X şehir/tur bisikleti, üzerinde hangi sele var? Ölçtünüz mü? Kemik genişliğiniz ne kadar destekliyor? Bu detaylara kısaca bakarak uygun seleyi belirleyebilirsiniz.

Çağrı Terzioğlu'nun videoları size yol gösterir. Eskisi kadar aktif değil, artık Türkiye'de de değil kendisi.

Evet takip ediyordum kendisini ama unutmuştum. Bir bakayım videolarına teşekkür ederim.

Evet takip ediyordum kendisini ama unutmuştum. Bir bakayım videolarına teşekkür ederim.
Nefis bilgiler bulursunuz bu kanalda. Bisiklet sporu mazoşist bir spordur. Özellikle yol ve bu tarz bisikletlerde rahatlık biraz daha arka planda kalıyor. Ucuzdan pahalıya, karbonundan titanyumuna kadar sele deneyimlemiş biri olarak yazıyorum; doğru ayarlama ve biraz da zamanla bu işi çözebilirsiniz. Yoksa doğru seleyi alacağım diye masraf eder durursunuz.

Nefis bilgiler bulursunuz bu kanalda. Bisiklet sporu mazoşist bir spordur. Özellikle yol ve bu tarz bisikletlerde rahatlık biraz daha arka planda kalıyor. Ucuzdan pahalıya, karbonundan titanyumuna kadar sele deneyimlemiş biri olarak yazıyorum; doğru ayarlama ve biraz da zamanla bu işi çözebilirsiniz. Yoksa doğru seleyi alacağım diye masraf eder durursunuz.
Acele etmeyeyim o zaman. Daha bugün ilk defa sürdüm.