Teknik olarak iki yolun var. Ya kendi kaskona başvuru yapacaksın ya da karşı tarafın zorunlu trafik sigortasına başvuru yapacaksın. İki sigorta şirketi de poliçedeki limit dahilinde ödeme yapacak.

Uygulamada ise zorunlu trafik sigortası şirketleri genelde sorun çıkarabiliyor. Ya direkt yaptığın başvuruyu reddedebiliyor ya da kendi ekspertizleri gerçek zararının altında bir hesaplama yapıp sana daha az bir ödeme yapıyor. Her iki durumda da zorunlu trafik sigortasına, karşı taraf araç sürücüsüne ve araç sahibine karşı dava açabilirsin. Üçü de sana ve aracına verilen zarardan sorumludur.

Hocam direkt kaskoyu devreye sokun. Sigorta şirketinden parayı alırsınız, kayıp parası alırsınız, yattığı gün kadar parasını alırsınız. Yakınlarda 3 arkadaş arabadayken kepçenin arkası bize çarptı. Kepçe 8/8 kusurlu. Biz kaskoyu devreye sokmadık. Arabaya yan sanayi taktılar, onu ödedi adam. Sigortayı devreye soksaydık orijinal parça olacaktı. Üstüne üstlük 2 hafta arabayı bekledik. Bunun için de ekstra ödemediler. Kesinlikle kaskoyu devreye sokun. Hiç uğraşmayın.

Bir de yeni model arabaysa hiç sanayi ile uğraşmayın. Direkt yetkili bayiye götürün.

Bir de yeni model arabaysa hiç sanayi ile uğraşmayın. Direkt yetkili bayiye götürün.
Hocam burada bilindik ve güvenilir olarak Boschcar var. Tutanak çıktığında iletişim sağlayıp direkt oraya götürmeyi düşünüyorum. Asla yan sanayi parça istemediğimi söyleyeceğim. Bir de ikame araç konusu hakkında bilgisi olan var mı? Benim kendi kaskomda ikame araç teminatı var ama kendi kaskomu kullanmayacağım için başka türlü ikame araç alma şansım bulunmuyor herhalde?

Neden durduk yere adam kaskosunu bozuyor anlamadım. Yetkili servise gitse karşı tarafın sigortası yine yapar zaten. Seneye kaskosu kaza yaptığı için fazla çıkar öyle.
Hocam tamam da eğer arkadaşın dediği gibi sıkıntılar yaşayacaksam bozayım kaskoyu. Hasarsızlık gidecek diye kaskoyu kullanmayacaksam yaptırmanın ne manası var?

Adam belgeli alkollü, elinizde polis tutanağı var daha ne olsun. Çektirin yetkili servise arayın kaskoyu kasko uğraşsın. Harcadığınız zamana değmez. Ayrıca kasko tavuk eti değildir, kasko patlamaz, kasko bozulmaz, kasko delinmez. Zaten masrafı karşı taraftan yüksek ihtimalle alacağı için size bir şey de olmaz. Gerektiği zaman kaskosunu kullanmayan Türk milletini hiçbir zaman anlamadım anlamayacağım. Adam kasko delinmesin diye gidip cebinden 10 bin 20 bin harcıyor kafayı yersin. :D 2018'de kaza yaptık, o zamanın parasıyla bir sonraki kaskoyu 300 TL pahalıya yaptılar. Bugünün parasıyla 3000.

Ayrıca zaten masrafı kaskonuz karşı taraftan karşılayacak. Size bir şey yansımaz diye düşünüyorum.

Hocam geçen arkadan birine çarptım karşı tarafın 40 bin TL masrafı çıktı sigortamda hepsini ödedi. Adam kaskosunuda bozmadı bir şeyde yapmadı benim sigortam ödedi.

Adam belgeli alkollü, elinizde polis tutanağı var daha ne olsun. Çektirin yetkili servise arayın kaskoyu kasko uğraşsın. Harcadığınız zamana değmez. Ayrıca kasko tavuk eti değildir, kasko patlamaz, kasko bozulmaz, kasko delinmez. Zaten masrafı karşı taraftan yüksek ihtimalle alacağı için size bir şey de olmaz. Gerektiği zaman kaskosunu kullanmayan Türk milletini hiçbir zaman anlamadım anlamayacağım. Adam kasko delinmesin diye gidip cebinden 10 bin 20 bin harcıyor kafayı yersin. :D 2018'de kaza yaptık, o zamanın parasıyla bir sonraki kaskoyu 300 TL pahalıya yaptılar. Bugünün parasıyla 3000.

Ayrıca zaten masrafı kaskonuz karşı taraftan karşılayacak. Size bir şey yansımaz diye düşünüyorum.
Hocam hasarsızlık indirimi gitmesin ve tramer işlemesin diye söylüyorlar. Bana da garip geliyor sonuçta ben kaskoya 20-30 bin TL para verdim ve gerektiğinde kullanmayacaksam neden yaptırdım?

Hocam geçen arkadan birine çarptım karşı tarafın 40 bin TL masrafı çıktı sigortamda hepsini ödedi. Adam kaskosunuda bozmadı bir şeyde yapmadı benim sigortam ödedi.
Geçmiş olsun hocam, bilgi için teşekkürler.

Yeni bilgi. Karşı taraf %100 kusurlu ise (benim durumumda öyle) kaskonuzun hasarsızlık indirimi bozulmuyormuş. Tutanak sisteme düştüğünde önce bir servis ile görüşüp en kötü kendi kaskomdan yaptıracağım.

Son düzenleme: