xalvorath

Yetkin
Yer
İstanbul/Eyüp
Yaklaşık 2 önce berebar Samsun'a çıktık, konusunuda açmıştım babam zorla evde tutmaya falan çalışmıştı, pek becerili olamamıştı.

Abi sorunlar şöyle başlıyor, bu kişilik daha önce sevgili yapmamış "antisosyal" bir arkadaş. İstanbul'da çalıştığı pizzacıda mutfakta çalışan hatun tarafından geçici süre ilgi görüyor ve direkt aşık olup hoşlanıyor. Takılmalar vs derken kızın eski sevgilisi kıza yazıyor kız soğuk yapıyor. Ben en başta kaba bir dil ile "bir. olmaz bundan" dediğim halde dinlemedi. Kız da Samsunlu, sırf onun için üniversiteye yakın ev tutma kararı aldı bende cehennemin dibi olsun evden kurtulayım diyerek kabul ettim, ben normalde Sinop istiyordum. Biz buraya gelmeden 2 hafta önce hatun yol veriyor zaten benim deyimimle onun deyimi ile "mesafeli". Mesafe dediği de kız tek kelime yazıyor geçiyor, her neyse. Başta okeydim, hiç lafını yapmadım bu durumun, atakum sahil vs vaov inanılmaz Karadeniz, çok iyi falan dedim.

Değilmiş. Oturduğumuz binada 1 kez elektrik gitti, kapıda kaldık. Yöneticiye yazdık, WP grubuna yazdı, takan olmadı, sonra birisi sipariş vermiş onun için geldi kapıyı açtı. Yanından geçerken yüzüme öyle bir baktı ki, kendimi kanalizasyondaki parçalar gibi hissettim, tam olarak ona bakar gibi baktı diyebilirim. Bina ağır derecede ölü sonuç olarak, sahilde aynı şekil kafalar bir garip. Erkeklerin muhabbeti dinliyorum "araba, seks, kadın" harici bir şey konuşulmuyor. İnsan olarak çekmedi üniversite olduğu için diyelim, Samsun'un gerçek insanı belki iyidir bilemem.

Bizim battığımız kısım da şöyle oldu, daha başta zaten istediğimiz evi tutamadık özel sebeplerden dolayı (onun ailesi ile ilgili), hadi başka ev tuttuk falan her şey iyi hoş. Anlaşmamız şu yönde idi, benim ayın 20'sinde sınavım vardı, o vakte kadar o çalışacaktı ben de sınavdan sonra çalışacaktım, geçinecektik. Şimdi, bir yerde işe girdi, adam 1 hafta kurye olarak çalıştırdı sonra sigorta yapmadı diye çıktı oradan, adam da yoğunum gel söyle yapalım demiş. Hadi eyvallah. Sonra pizzacıda işe giriyor, müdür 2 3 laf ediyor diye 3 gün çalışıp bırakıyor, toplam çalışma 1 hafta + 3 gün. Sonrasında motor kiralanıyor. Kiralayana kadar 3 hafta bir süre adam bekletiyor, o sürede ise yaptığı tek şey oyun oynamak, aralıksız şekilde akşama kadar oyun oynamak başka hiçbir şey değil.

Motor geliyor, hiçbir işi beğenmiyor, Tag yapıyor, 2 3 hafta kadar Tag ile idare ediliyor, 2 hafta önce motoru vermeden de yarı batık olduğumuz durumda bana diyor ki "sabah 8'de uyandır beni, taga çıkacağım", uyku düzenim bozuk, 2 3 civarı yatıyorum kalkamam diye sabahlıyorum, en tiksindirici şekilde 30 dakikalık uyandırma kısmı yaşanıyor, kalkıyor geri yatıyor, aptal aptal konuşuyor, en çok tutulduğum şey de kilolu insanların kendini güçlü sanması, beni korkutabileceğini sanıyor. Akşam olunca da bana diyor ki hiçbir şey hatırlamıyorum. Bu sayede uyku düzenimin de içinden geçiyor.

Daha anlatmak istemediğim sayısız şey var, şu an yaklaşık 50 60K'lık bir borç mevcut. Son 2 haftadır o kadar çok düşünüyorum ki kafam ısınıyor ve sürekli başım ağrıyor. İştahım kesildi vs, o ne yapıyor? Aptal aptal oyunlar oynuyor.

Bugün sabah 7'de elim ayağım titreyerek çıktım evden, sahile gittim. Oturdum banka denize bakıyorum, atlarsam ne kadar kısa sürede ölürüm diye. Askerlik öncesi zaten hastalık sebebiyle hayatımın bir anlamı kalmamıştı, zaten kendimi silecektim 1 şans verdim yalandan. Sonra az daha izledim yürüdüm kendi kendime dedim 3 yıllık ağır hastalık dönemi geçirdin yıkılmadın buna da yıkılmazsın diye. Eve geldim, hala hafif bir titreme var, geldi bana dedi ki "kanka manyak bir şey buldum" ne buldun dedim bana dedi ki "Spider-Man'e Türkçe dublaj yapan bir ekip var mış, yaparsam çok iyi olur", cevap bile vermedim kafamı salladım geçtim.

Bundan sonra 3 ihtimal var, ilki benim bulduğum planı gerçekleştirip kendimizi kurtarmak, ikincisi benim kendi tükürüğümü yalayıp aile evine dönmem, üçüncüsüde doğalgazı açıp uyumak.

Eğer ki kendimizi toparlarsak, en zor şekilde temiz bir başlangıç yapılmış olacak. Olmazsa da ne yapayım yani, konuşacak kimsem yok, 1 2 tanıdığa yazıyorum bana olur öyle diyor, abi evet olur da bir insanın tüm her şeyi ters tepemez, sistemsel olarak imkansız böyle bir şey.

Elemanın ev geçindirme düşünecesi şu şekilde "eve para getirdim, ev geçinsin", gelmeden önce düzenliyim dedi temizim dedi, odasını 2 hafta önce temizledi. İlk geldiğimiz de bir 2 hafta bulaşık yıkadı yalandan ondan beri ben yapıyorum, 1 kere yap dedim "keyfi yapmayacağım" dedi.

Ben doğma büyüme İstanbulluyum, o da sanırım bir 8 9 yıldır İstanbul'da yaşıyor öncesinde köydeymiş. Mesela ben bundan sonraki hayatım eğer olursa ben bu tür insanlardan uzak duracağım, ırkçı mı yapacak beni? Yapsın abi sorun yok ırkçı olarak bilinebilirim hiç sorun değil, ben aptal insanların arkasını toplamaktan aşırı şekilde sıkıldım, tiksindim.

En yakın arkadaşım, en zor günde de beraber olduk ama dibe battığımızda bana gelip aptal bir oyunun dublajından bahsedince benim elim ayağım titriyor, oyun bağımlılığı ezikliktir benim gözümde. Canım sıkılıyor diyor, diyorum yeni bir şey dene, gidip yeni bir oyun indirmeye çalışıyor, altındaki bilgisayar sanki sadece oyun ve video oynatabiliyor başka işlevi yokmuş gibi.

Ben ki sıfır kod bilgim ile GPT kullanarak yalandan bir müzik çalar yapımı denedim, yapamadım orası ayrı konu ama en azından denedim. Sürekli bir şeyleri araştırırım yeni şeyler öğrenirim ama yok abi, ailesinin eğitemediği adamı ben eğitemem.

Kimseyi aşağılamıyorum, sadece hem sinirliyim, hem stresliyim, içimi dökecek de kimsem olmadığı için ufak bir içimi döktüm.

Son düzenleme:
Hocam bu kadar sorumsuzluk aynı evde yaşanıyor ise kabul edilemez. Tamam yine arkadaşlık yapılır ama aynı eve çıkılmaz kendi görüşüm :D

2 hafta önce falan döndüm ya, amcamın yanındayım onunla çalışıyorum. 2.5 ay oyun bağımlısı bir ergene tahammül ettim. Verdiğim telefonun da parasını alıp uzun bir süre görüşmeyi düşünmüyorum. Sağlam bir ders oldu.

Oyun bağımlılığı ile tam ilişkilendirmemek lazım yeri geliyor ben de tüm gün oyun oynadığım oluyor bu forumda diğer arkadaşlardan da vardır mevzu sanki sadece oyun oynuyor hiçbir şeye bakmıyor gibi yazmışsın ama arkadaşın başta uyku sıkıntısı olmak üzere bir çok sorunu var belli ki. Sadece uyku bile başlı başına bir sorunken, hele de iş dünyasında bu kadar sorunlu biriyle mesela arkadaşlık ta yapılmaması lazım. Hayırlı konuşan sana faydası dokunacak birbirinize güvenebileceğiniz senin de yardım edebileceğin kişilerle dostluk kurman lazım bakıyoruz araba kadın seks muhabbeti yani o da yok. Tüm bunlar yetmezmiş gibi farklı bir şehirde eve çıkıyorsunuz.

Yani kalbin kırılmasın ama hak etmişsin biraz. Bizim de yarım milyon borcumuz var 3 kişi kapatmaya çalışıyoruz altın aldık vaktiyle şimdi kaç kat arttı kredi çeksek faizi bile daha az olurdu. Altın borcu altında eziliyoruz ama dert etmiyorum içim rahat çünkü çalışıyoruz bir şekilde ödüyoruz ve işimiz görülürse bir yerden sonra kendi kendini ödeyecek. Zararın neresinden dönersen kardır aileye küslük olmaz evine dönüp çalışıp 2-3 ayda sıfırlayabilirsin o borcu 60K bir şey değil.

Bir de yazarken anlam kayması çok oluyor cümlelerinde lambur lumbur yazmışsın bazı kelimeleri rakamları yazmamışsın mevzu da tam anlaşılmıyor öyle. Bu kadar uzun normalde okumam çay içiyordum vakit de var hadi bir okuyayım dedim.

Oyun bağımlılığı ile tam ilişkilendirmemek lazım yeri geliyor ben de tüm gün oyun oynadığım oluyor bu forumda diğer arkadaşlardan da vardır mevzu sanki sadece oyun oynuyor hiçbir şeye bakmıyor gibi yazmışsın ama arkadaşın başta uyku sıkıntısı olmak üzere birçok sorunu var belli ki. Sadece uyku bile başlı başına bir sorunken, hele de iş dünyasında bu kadar sorunlu biriyle mesela arkadaşlık ta yapılmaması lazım. Hayırlı konuşan sana faydası dokunacak birbirinize güvenebileceğiniz senin de yardım edebileceğin kişilerle dostluk kurman lazım bakıyoruz araba kadın seks muhabbeti yani o da yok. Tüm bunlar yetmezmiş gibi farklı bir şehirde eve çıkıyorsunuz.

Yani kalbin kırılmasın ama hak etmişsin biraz. Bizim de yarım milyon borcumuz var 3 kişi kapatmaya çalışıyoruz altın aldık vaktiyle şimdi kaç kat arttı kredi çeksek faizi bile daha az olurdu. Altın borcu altında eziliyoruz ama dert etmiyorum içim rahat çünkü çalışıyoruz bir şekilde ödüyoruz ve işimiz görülürse bir yerden sonra kendi kendini ödeyecek. Zararın neresinden dönersen kardır aileye küslük olmaz evine dönüp çalışıp 2-3 ayda sıfırlayabilirsin o borcu 60k bir şey değil.

Bir de yazarken anlam kayması çok oluyor cümlelerinde lambur lumbur yazmışsın bazı kelimeleri rakamları yazmamışsın mevzu da tam anlaşılmıyor öyle. Bu kadar uzun normalde okumam çay içiyordum vakit de var hadi bir okuyayım dedim.

O anlık sinirle yazmıştım, bir borcum yok ya, tüm borçlar kendi borcu gitsin ödesin. Telefonumu geri aldım takipten vs çıkmış, 1 ay amcamın yanında ağır amelelik yaptım, 3 gün önce de çuvalda ki cam yüzünden bacağım yarıldı hem parası düşük hem bayağı illegal şeyler (kaçak inşaat vs) bıraktım ailemin yanına döndüm, düzelip işe girip tek tabanca devam.