Dazti

Becerikli
Selam direkt SS burada:

Başlıksız196_20260120235251.webp

Bu kadar kötü mü bu güvenlik?

IP adresi meselesi ciddi bir şey değil, merak etmeyin. Evinizde ki donu bulamazlar. IP adresi sürekli değişiyor, modemi reset atabilirsin. 192.XX. XXX falansa zaten herkeste bir olan şey.

Hayır kontrol ettim IPv4 adresi.

IPv6 adresin varsa ve onu öğrendiyse sorun olabilir.

IPv4.

IP adresi meselesi ciddi bir şey değil, merak etmeyin. Evinizde ki donu bulamazlar. IP adresi sürekli değişiyor, modemi reset atabilirsin. 192.XX. XXX falansa zaten herkeste bir olan şey.

Local'i de yazdı ama onu kendi sallasa da bulur zaten.

Modeme reset at ve hayalleri yıkılsın... Şaka bir yana sorun olmaz o adresden. İçinizde kaldıysa yukarıda söylendiği gibi modemi kapatıp açın aynı kapıya çıkıyorlar.

IP adresi meselesi ciddi bir şey değil, merak etmeyin. Evinizdeki donu bulamazlar. IP adresi sürekli değişiyor, modemi reset atabilirsin. 192.XX. XXX falansa zaten herkeste bir olan şey.

Sürekli değiştiğini biliyorum ama IP ile bir şey yapabilir mi onu merak ettiğim için açtım bir yana konuyu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dinamik IPv4 kullanıyorsanız modemi kapatıp 5dk-10dk bekleyip yeniden açın. Otomatik değişir. Sonra WhatsApp ayarlarına girip IP adresi koru ayarı açın. Bildiğim kadarıyla hayır, IP adresi üzerinden bir şey yapamazlar.

IP adresi meselesi ciddi bir şey değil, merak etmeyin. Evinizdeki donu bulamazlar. IP adresi sürekli değişiyor, modemi reset atabilirsin. 192.XX.XXX falansa zaten herkeste bir olan şey.
Bazıları statik IPv4 için para ödüyor o yüzden böyle genelleme yapmak doğru olmaz.

Konu sahibi (ve bunu okuyan diğer arkadaşlar) eğer statik IP kullanıyorsa herhangi bir dox sonrası tehdit yüksek ise ISS'e şikayet talebi açıp yeni IP talep etmek olacaktır.

IPv6 adresin varsa ve onu öğrendiyse sorun olabilir.
Bu tam tersi sorun olmayan kısım. Çünkü IPv6 adreslerinin son 4 octet'i cihaz her reboot sırası değişir (aksi ayar yapılmadıysa). Burada "cihaz" router değil, bahsi geçen cihaz. Çünkü IPv6'da NAT diye bir şey yok. Yani her cihazın internet üzerinde kendine özel IP adresi var.

Neyse, konu sahibinin çok korkacak bir şeyi yok. DDoS gibi bir şey olursa zaten ISS onu engeller ve emniyetten ziyarete gelirler arkadaşına. Muhtemelen dinamik IP kullanıyorsun. Modemi kapa, 11 dakika bekle, ve tekrar aç. Ayrıca bir daha olmasını istemiyorsan "IP adresimi koru" ayarını aç WP'de.

Öyle Turk Telekom veya Turkcell'e DDoS yapmak kolay iş değil. Bu adamlar hükümetin ta kendisi, en ağır DPI yazılımlarını kullanıyorlar. Eğer sen TT veya Turkcell kullanıyorsan ve DDoS olursa (başarılı olursa, o ayrı konu) arkadaşını şafak vakti alırlar, merak etme. Ergen tehditi bu sadece. Arkadaşına bunu yazdığım gibi belirt istersen.

Klasik DDoS atanlar gibi bu da sanırım senin arkadaş. Tehlikeli bir şey olacağını pek sanmıyorum. Eğer ciddi bir şey olacağını düşünüyorsan ciddiyim karakola git ve söyle. Orada da bir şey olmaz derlerse kafaya takma ama yine suç duyurusunda bulun, başına bela gelmeden.

Ben çok mu abarttım?