Arkadaşımın gönderdiği IP Logger'a tıkladım, sorun olur mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Foop
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 266

Foop

Çalışkan
Arkadaş link attı tıkladım, IP loggermış. Ne yapmalıyım ve IP logger sitesinden açıp gösterdi ama gerçek ya da sahte nereden anlayacağım? Bir de sanal IP olarak DNS'yi alıyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
IP Logger sitesinden açıp gösterdi ise yüksek ihtimal doğrudur fakat gösterdiği İp adresini not aldıysan veya biliyorsan bu siteden karşılaştırıp doğru olup olmadığını teyit edebilirsin. DNS adresine ise bu tür siteler erişemez. Sadece IP adresi, tarayıcı bilgileri ve yaklaşık konum gibi veriler görünür. Ek olarak arkadaşın olarak bahsettin, kendisine güvenmiyor musun? Belki şaka amaçlı goy goy olsun diye yapmıştır.

Sadece IP adresini aldıysa bir şey olmaz merak etmeyin. Girdiğiniz her site, internet aracılığıyla kullandığınız her şey zaten IP adresinizi görüyor ve kaydediyor. Ayrıca ev internetlerinde IP adresi belirli aralıklarla değişiyor.

IPLogger hatırladığım kadarıyla User-Agent ve IP bilgisi gibi bilgileri topluyor. Cihazınız, tarayıcınız ve internet servis sağlayıcınızın ne olduğu gibi bilgilerin dışına pek çıkacaklarını sanmıyorum. Dinamik IP ile noktasal konum gibi bir şey pek mümkün değildir.

Yani güveniyordum ama yalan söylüyor da olabilir bayağı bir yemin etti ama emin değilim. IP adresimi yaymasından korkuyorum bir tık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…