Shorturl ve yönlendirdiği sayfaları VirusTotal'e de yapıştırdım ve böyle ibareler çıktı.
VirusTotal dolandırıcılık sitelerini anlayamaz. Ben de rastgele alan adı (site adı) satın alıp bilgi çalan form kodlayabilirim. VirusTotal bunun dolandırıcılık olduğunu nereden anlasın?

Bence boşuna da endişe ediyorsunuz. Muhtemelen sosyal mühendislik ile size tuzak kurmaya çalıştılar ancak siteden direkt çıkış yaptığınız için IP adresiniz dışında hiçbir bilgiyi ele geçirememişlerdir. IP adresinizin bilinmesi de çok büyük bir sorun değil. Evinizde statik IP hizmeti almıyorsanız modemin fişini çekip tekrar takın rastgele başka bir IP adresine sahip olursunuz.

Hotmail hesabımdan geliyor. Mesaj detayına indiğimde SMTP yolundan yollayanı bulup engelliyorum.
Gönderici yanıltılabiliyor. Maile sağ tıklayıp spam olarak işaretleyin. Microsoft fark edince müdahale eder. Daha fazla konu dışına çıkmayalım şimdilik. :)

VirusTotal dolandırıcılık sitelerini anlayamaz. Ben de rastgele alan adı (site adı) satın alıp bilgi çalan form kodlayabilirim. VirusTotal bunun dolandırıcılık olduğunu nereden anlasın?

Bence boşuna da endişe ediyorsunuz. Muhtemelen sosyal mühendislik ile size tuzak kurmaya çalıştılar ancak siteden direkt çıkış yaptığınız için IP adresiniz dışında hiçbir bilgiyi ele geçirememişlerdir. IP adresinizin bilinmesi de çok büyük bir sorun değil. Evinizde statik IP hizmeti almıyorsanız modemin fişini çekip tekrar takın rastgele başka bir IP adresine sahip olursunuz.
Hocam PTT şubesine gidip sorduğumda onlar da bir şey olmaz dedi, siz de öyle diyorsunuz teşekkürler. İyi sosyaller.

Hocam peki mobil veriden girdiysem bir problem olur mu? IP'adresimin başkalarında olması çok büyük sıkıntı mıdır? Bilgilerimi ele geçirebilirler mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
IP adresimin başkalarında olması çok büyük sıkıntı mıdır? Bilgilerimi ele geçirebilirler mi?
Sadece kullandığınız servis sağlayıcıyı bilirler. IP sabitleme hizmeti kullanıyor musunuz? Evinizde port yönlendirme yaptınız mı? "O ne anlama geliyor?" diye cevap verecek iseniz muhtemelen hayır bunları yapmadınız.

Sadece kullandığınız servis sağlayıcıyı bilirler. IP sabitleme hizmeti kullanıyor musunuz? Evinizde port yönlendirme yaptınız mı? "O ne anlama geliyor?" diye cevap verecek iseniz muhtemelen hayır bunları yapmadınız.
Hocam bilmiyorum. Fakat dediğiniz gibi bir sıkıntı olmayacaksa problem yok teşekkürler.