Konu sahibi ücretsiz diye belirtmemiş.
BitDefender gibi iyi çalışan aynı zamanda hafif olan başka bir antivirüs programı önerir misiniz?
Dil konusunda bir hatam olmuş affola, ben İngilizce diye biliyordum.
Ücretsizi Türkçe de ücretlisi arapça mı?
Kaspersky orta ağırlıktadır ücretli. Bitdefender orta-ağır dır ücretli/ücretsiz. Eset hafiftir, baya bi ücretli(2000tl cik) ama online scanneri var bedava.

Laptop kullanıcısına ben mesela ya ESET kurun derim paranız varsa, ya da firewall ı kapatılmış Defender kullanın derim. Ama Defender'in yanına kesinlikle ya Emsisoft emergency kit ya da ESET online scanner şart. Masaüstü cihazlarda pek sorun çıkmaz ama özellikle laptop kullanıcıları kesinlikle BitDefender kullanmamalı gözle görülür FPS kaybı yaşarlar.

Son düzenleme:
Yanlış bilgi verdiğim için açıklama yapmam gerekir diye düşündüm.

@Uyuyan Sincap hocam dedikleriniz de kesinlikle haklısınız.
Konu Sahibi "ücretsiz" diye özel istek belirtmemiş. Bende bu yüzden bir ücretli “Kaspersky” bir ücretsiz “BitDefender” önerdim ve öncesinde Windows Defender’ın yeterli olacağını söyledim.

Kaspersky önerdim çünkü; hem hafif hem de ücretli olmasına rağmen fiyatı ucuz bu da kullanılabilir yapıyor bunu.

BitDefender önerdim çünkü; Av-Test sonuçlarında en popüler ve en güvenilir antivirüs olarak öne çıkıyor.

BitDefender’ın dili konusunda hata yapıp yanlış bilgi vermişim, bunu fark edişim de geç oldu. Hatamı fark edip düzelttiğiniz için de size teşekkür ederim.