ppasha

Uzman
Arkadaşlar Twitter feedime bir arkadaşımın "infinitytweet(.)Me" diye bir gönderi attığını gördüm. Hesabın net değerini falan gösteriyor diye öyle bir post atmış. Dalgınlığıma geldi, elim çarptı ve tıkladım. Sekme anında kapandı. Hiç site açılmadı, bir yere yönlendirmedi ve bir şey indirmedi, anında açıldı ve kapandı.

Ben de o anın korkusuyla şifremi değiştirdim, ki zaten çift aşamalı doğrulama açıktı hesabımda. Sizce bir şey olur mu?

Hocam indirme olmadı sadece siteyi açıp anında saliyesinde kapattı bende anlamadım o kadar hızlıydı yani açılıp kapanması sitenin. Böyle sitelerde linklere yanlıslıkla tıklamayla bir şey olur mu? Net bir bilgi var mı elimizde.

@Rav3nnd hocam uBlock Origin kuruluydu operamda sanırım o korumuş beni.

1763652869343.webp

Son düzenleme:
Hocam sitelerde indirme olmadan zararlı yazılımlar sisteme zarar veremez sadece:
  • Çerezlerden bilgi alma
  • Tarayıcıya yük bindirerek, ağ yavaşlatma
Bu iki durum yaşanır ama site hızlıca açılıp kapandığı için iki durumda yaşanması için gerekli süre yok.

Attığınız fotoğrafa baktığımda sitenin açık kalmaya çalıştığını ama uBlock izin vermediğini görüyorum.

Sonuç, bir şey olmamış ama daha dikkat edin hocam bundan sonra.

Hocam sitelerde indirme olan zararlı yazılımlar sisteme zarar veremez sadece:
  • Çerezlerden bilgi alma.
  • Tarayıcıya yük bindirerek, ağ yavaşlatma.
Sadece bu iki durum yaşanır ama site hızlıca açılıp kapandığı için iki durumda yaşanması için gerekli süre yok.

Attığınız fotoğrafa baktığımda sitenin açık kalmaya çalıştığını ama uBlock izin vermediğini görüyorum.

Sonuç, bir şey olmamış ama daha dikkat edin hocam bundan sonra.

Öyle olacağım hocam kesinlikle haklısınız yanıtınız için teşekkür ederim. uBlock Origin gibi önerdiğiniz bir eklenti veya uygulama var mı?

Tarayıcı eklentisi olarak uBlock yeterlidir; uygulama olarak da bir antivirüs fazlasıyla yeterli olacaktır.

Antivirüs olarak Windows Defender yeterli ama fazladan 3. parti uygulama isterseniz BitDefender ya da Kaspersky öneririm.

Tarayıcı eklentisi olarak uBlock yeterlidir; uygulama olarak da bir antivirüs fazlasıyla yeterli olacaktır.

Antivirüs olarak Windows Defender yeterli ama fazladan 3. parti uygulama isterseniz BitDefender'ya da Kaspersky öneririm.

Kaspersky'ı kurmayı ücretsiz kullanmayı çok denedım yapamadım hocam maalesef. BitDefender nasıl bir uygulama kullanımı basit mi? Bilgisayar yavaşlar mı?

Yanlış bilgi: Bitdefender antivirüs programı Türkçe arayüze sahiptir.
BitDefender hafiftir hocam sisteminize yük bindirmez.

Kullanım konusunda bir şey diyemem kullanıcıya göre değişir fakat bence arayüzü ortalama, tek sorun İngilizce olması olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
BitDefender hafiftir hocam sisteminize yük bindirmez.

Kullanım konusunda bir şey diyemem kullanıcıya göre değişir fakat bence arayüzü ortalama, tek sorun İngilizce olması olabilir.
Tamamen yanlış bilgilendiriyorsun. Bitdefender orta ağır sisteme yük bindirir. Ayrıca TÜRKÇEDİR.

Kaspersky tarafında ücretsiz paket kapandı. Mecbur kesenin ağzını açmanız gerek.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (845).webp
    Ekran Görüntüsü (845).webp
    231 KB · Görüntüleme: 31
Konu sahibi ücretsiz diye belirtmemiş.
BitDefender gibi iyi çalışan aynı zamanda hafif olan başka bir antivirüs programı önerir misiniz?
Dil konusunda bir hatam olmuş affola, ben İngilizce diye biliyordum.